Si të merrni kompensim për një fluturim të mbivendosur të Wizzair

 

Si të merrni kompensim për një fluturim të mbivendosur të Wizzair
Si të merrni kompensim për një fluturim të mbivendosur të Wizzair

Mbi rezervimi i fluturimeve është një situatë fatkeqe që mund të prekë pasagjerët e çdo linje ajrore, përfshirë Wizzair. Mbi rezervimi ndodh kur një fluturim është rezervuar më shumë herë sesa ka vende të disponueshme në aeroplan. Në këtë artikull ne do t'ju ofrojmë informacion të detajuar mbi të drejtat tuaja dhe si të merrni kompensim të drejtë në rast të rezervimit të tepërt të fluturimit tuaj Wizzair.

Shkaqet e prenotimit të tepërt

Shkaqet më të zakonshme të rezervimit të tepërt në fluturimet e Wizzair mund të jenë mbivlerësimi i numrit të pasagjerëve që do të anulojnë fluturimin e tyre, shitja e vendeve shtesë për të mbuluar çdo vend të pashitur dhe gabimi njerëzor në menaxhimin e rezervimeve. Në disa raste, Wizzair mund të detyrohet gjithashtu të mbivendos fluturimet për arsye operacionale ose sigurie.

Në çdo rast, Wizzair është i detyruar të ndjekë rregulloren UE 261/2004 e cila parashikon kufizime dhe përjashtime për prenotimet e fluturimeve të tepërta . Për shembull, Wizzair nuk mund të mbivendos fluturimet në rast të forcës madhore, siç janë kushtet e pafavorshme të motit ose grevat.

Të drejtat e pasagjerëve

Në rast të prenotimit të tepërt të fluturimit, pasagjerët kanë të drejtë të informohen dhe asistohen menjëherë nga linja ajrore. Sipas rregullores 261/2004 të BE-së, pasagjerët kanë të drejtën e asistencës adekuate si ushqim dhe pije, akomodim në rastin e një nate qëndrimi dhe transport deri në destinacionin përfundimtar. Për më tepër, nëse hipja nuk ishte e mundur për shkak të rezervimit të tepërt, pasagjerët kanë të drejtë për kompensim deri në 600 € në varësi të distancës së fluturimit. Është e rëndësishme të theksohet se ka përjashtime nga kjo e drejtë, si p.sh. kur pasagjerët kanë rënë dakord vullnetarisht të heqin dorë nga fluturimi i tyre në këmbim të kompensimit ose një fluturimi alternativ.

Si të merrni kompensim

Për të marrë kompensim për një fluturim të mbivendosur të Wizzair, duhet të ndiqni disa hapa.

Mbani të gjitha dëshmitë e fluturimit tuaj, si rezervimin dhe biletën tuaj.

Kontaktoni linjën ajrore për të kërkuar kompensim, duke ofruar dëshmi për të drejtën tuaj për kompensim.

Jepni të gjitha informacionet e kërkuara nga linja ajrore, si adresa juaj dhe detajet e llogarisë bankare për rimbursimin.

Prisni përgjigjen e linjës ajrore dhe ndiqni udhëzimet e dhëna.

Është e rëndësishme të theksohet se pasagjerët kanë 2 vjet kohë për të paraqitur kërkesën e tyre për kompensim dhe se kompania ajrore është e detyruar të përgjigjet brenda 7 ditëve pune. Në rast të pakënaqësisë me përgjigjen e marrë, pasagjerët mund të paraqesin një ankesë pranë ENAC (Autoriteti Kombëtar i Aviacionit Civil) ose te avokati i konsumatorit.

konkluzioni

Rezervimi i tepërt i fluturimit mund të jetë një përvojë stresuese për pasagjerët, por njohja e të drejtave tuaja dhe njohuria se si të merrni kompensim mund të ndihmojë në minimizimin e dëmit të shkaktuar nga anulimi. Ne kemi ofruar një udhëzues gjithëpërfshirës se si të kontrolloni të drejtat tuaja, si të kërkoni kompensim dhe si të merrni ndihmën që ju nevojitet.

Mos humbisni kohë dhe zbuloni tani nëse keni të drejtë për kompensim për rezervimin e tepërt të fluturimit tuaj Wizzair duke përdorur mjetin tonë online. Nëse jo, ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni për më shumë informacion se si mund t'ju ndihmojmë të menaxhoni situatën dhe të merrni kompensim.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it