Kompensim për humbjen e lidhjes

Ka shumë arsye pse ndodhin humbjet e lidhjeve dhe çdo rast është shumë i veçantë. Ju inkurajojmë të na ofroni detaje në mënyrë që të mund të vlerësojmë rastin tuaj dhe do t'ju ofrojmë reagime të personalizuara!

Askush nuk dëshiron të ngecë në gjysmë të rrugës për në destinacionin e tij të fundit, megjithatë askush nuk mund të garantojë që nuk do t'ju ndodhë. Çfarë të bëni nëse keni humbur fluturimin lidhës?

Së pari, përpiquni të kuptoni pse ndodhi? A keni kaluar shumë kohë për kafe? A ishte vonuar fluturimi juaj i parë? Ndoshta koha e lidhjes suaj nuk ishte e mjaftueshme?

Për të kërkuar kompensim për humbjen e lidhjes, duhet të siguroheni që ndodhi për shkak të anulimit ose vonesës së fluturimit të parë, për shkak të overbooking-ut të fluturimit të mëparshëm ose nëse lidhja juaj e ofruar nuk ishte e mjaftueshme. Nëse keni pasur dy bileta të ndara, linja e parë ajrore nuk është përgjegjëse për fluturimin tuaj të ardhshëm dhe humbjen e lidhjes.

Shembull 1: Fluturim nga Bukureshti për në Maltë përmes Stambollit, operuar nga Turkish Airlines.

Të dy fluturimet janë në të njëjtën biletë. Fluturimi juaj nga Bukureshti për në Stamboll ishte 3 orë i vonuar dhe keni humbur fluturimin e radhës nga Stambolli për në Maltë. Linja ajrore është përgjegjëse për kompensim nëse arsyeja e vonesës është e pranueshme.

Shembull 2: Fluturim nga Verona për në Athinë përmes Romës. Fluturimi nga Verona për në Romë operohet nga Alitalia. Roma për në Athinë operohet nga Wizzair. Këto janë dy bileta të ndara.

Fluturimi juaj për në Romë ishte vonuar dhe keni humbur fluturimin nga Roma për në Athinë, operuar nga Wizzair. Alitalia nuk është përgjegjëse në këtë rast për fluturimin tuaj të ardhshëm operuar nga Wizzair.

E rëndësishme

Nëse humbja e lidhjes ndodhi për shkak të vonesës së linjës ajrore, drejtohuni te sporteli i biletave të linjës ajrore dhe kërkoni ndihmë. Linjat ajrore duhet të mbrojnë pasagjerët pa kosto shtesë. Nëse keni pasur dy bileta të ndara, kontrolloni online për një opsion tjetër.

Pasi çdo rast është individual, kontaktoni me ne për të kontrolluar nëse keni të drejtë për të marrë kompensim për humbjen e lidhjes tuaj.