Fluturimi i anuluar i TAP Air Portugal: zbuloni se si të merrni kompensimin e duhur

 

Fluturimi i anuluar i TAP Air Portugal: zbuloni se si të merrni kompensimin e duhur

Fluturimet e anuluara mund të jenë jashtëzakonisht zhgënjyese për pasagjerët, veçanërisht nëse bëhet fjalë për një fluturim të anuluar të TAP Air Portugal. Linja ajrore është e detyruar t'ju kompensojë sipas rregullores evropiane EC 261/2004, por procesi i marrjes së kompensimit mund të jetë i ndërlikuar dhe zhgënjyes. Kjo është arsyeja pse Trouble Flight është këtu për t'ju ndihmuar. Kompania jonë e kompensimit të fluturimit do t'ju udhëheqë gjatë procesit të marrjes së kompensimit që meritoni për fluturimin tuaj të anuluar të TAP Air Portugal.

Të drejtat tuaja: EC 261/2004

Si pasagjer, ju keni të drejta në rast anulimi të fluturimeve të TAP Air Portugal. Rregullorja evropiane EC 261/2004 përcakton të drejtat e pasagjerëve në rast të vonesave, anulimeve ose prenotimeve të tepërta të fluturimeve. Këtu janë disa nga dispozitat tuaja kryesore ligjore:

 1. Kompensimi monetar: Nëse fluturimi juaj i TAP Air Portugal është anuluar dhe ju nuk keni pranuar një fluturim alternativ, ju keni të drejtë për kompensim monetar, në varësi të distancës së fluturimit dhe kohëzgjatjes së vonesës.

 2. Ndihma: Nëse fluturimi juaj i TAP Air Portugal është anuluar, ju keni të drejtë për ndihmë falas, të tilla si ushqime dhe pije, telefonata dhe mesazhe dhe akomodim nëse është e nevojshme.

 3. Rimbursimi: Nëse fluturimi juaj i TAP Air Portugal është anuluar, ju keni të drejtë për rimbursim të çmimit të biletës.

 4. Kompensimi: në Në disa raste, ju keni të drejtë për kompensim shtesë monetar përveç rimbursimit.

Shkaqet e zakonshme të anulimit të fluturimit të TAP Air Portugal

 • Kushtet e pafavorshme të motit: stuhitë, bora, erërat e forta dhe faktorë të tjerë të motit mund të shkaktojnë anulime fluturimesh.

 • Probleme teknike: problemet me avionët ose objektet mund të shkaktojnë fluturim. anulimet.

 • Probleme operacionale: problemet me pilotët ose stafin tokësor mund të shkaktojnë anulime fluturimi.

Si të merrni kompensim nga TAP Airways për një fluturim të anuluar

Pasi të keni konfirmuar se keni të drejtë për kompensim për fluturimin tuaj të anuluar të TAP Air Portugal, është e rëndësishme të dini se si të kërkoni kompensim. Këtu janë disa hapa që mund të ndiqni për të kërkuar kompensimin tuaj:

 1. Mbani të gjitha dëshmitë: Mbani të gjitha dëshmitë e fluturimit tuaj, si biletën tuaj, konfirmimin e fluturimit dhe faturat për shpenzimet e bëra për shkak të anulimit.

 2. Kontaktoni me linja ajrore: Kontaktoni TAP Air Portugal për t'i informuar ata për ankesën tuaj dhe për të kërkuar kompensimin tuaj.

 3. Jepni të gjithë informacionin e nevojshëm: Jepni linjës ajrore të gjithë informacionin e nevojshëm për të përpunuar ankesën tuaj, si p.sh. si numrin tuaj të fluturimit, datën dhe orën e fluturimit dhe rezervimin tuaj.

 4. Prisni një përgjigje: Pasi të keni dorëzuar ankesën, prisni përgjigjen e linjës ajrore. TAP Air Portugal ka 90 ditë për t'iu përgjigjur ankesës suaj.

 5. Kërkoni ndihmë nga Trouble Flight: Nëse nuk jeni të kënaqur me përgjigjen e linjës ajrore ose nëse nuk keni marrë asnjë përgjigje, mund të kërkoni ndihmën e Trouble Flight për t'ju ndihmuar të merrni kompensimin që ju takon.

konkluzioni

Si përfundim, një fluturim i anuluar i TAP Air Portugal mund të jetë jashtëzakonisht zhgënjyes për pasagjerët, por është e rëndësishme të dini se ka të drejta dhe mundësi për të marrë kompensim të drejtë. Rregullorja evropiane EC 261/2004 përcakton të drejtat e pasagjerëve në rast anulimi të fluturimeve dhe TAP Air Portugal është i detyruar t'ju kompensojë. Me ndihmën e Trouble Flight, ne do t'ju ndihmojmë të vlerësoni të drejtat tuaja dhe të merrni kompensimin e duhur për fluturimin tuaj të anuluar. Ne ju inkurajojmë të kontrolloni nëse keni të drejtë për kompensim duke përdorur kontrolluesin tonë falas të kërkesave. Mos lejoni që zhgënjimi juaj të zbehet, merrni kompensimin që meritoni me Trouble Flight.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it