Si të merrni kompensim për një fluturim të anuluar të Lufthansa

 

Si të merrni kompensim për një fluturim të anuluar të Lufthansa
Si të merrni kompensim për një fluturim të anuluar të Lufthansa

Të kesh një fluturim të anuluar të Lufthansa-s mund të jetë një përvojë stresuese dhe të shkaktojë probleme për pasagjerët si me planet dhe të drejtat e tyre. Në këtë artikull do t'ju ofrojmë informacion të detajuar mbi shkaqet e anulimeve të fluturimeve të Lufthansa-s, të drejtat e pasagjerëve dhe mënyrën e marrjes së kompensimit të drejtë.

Shkaqet e anulimeve të fluturimeve të Lufthansa

Shkaqet më të zakonshme të anulimeve të fluturimeve të Lufthansa mund të jenë mirëmbajtja e avionëve, mungesa e ekuipazhit të fluturimit, kushtet e pafavorshme të motit, çështjet e sigurisë dhe grevat. Në disa raste, Lufthansa mund të detyrohet të anulojë një fluturim për shkak të forcës madhore, si p.sh. një urgjencë mjekësore në bord, një urgjencë sigurie ose probleme teknike të paparashikueshme. Megjithatë, sipas Rregullores 261/2004 të BE-së, Lufthansa duhet të ofrojë ndihmë dhe kompensim për pasagjerët në rast anulimi të fluturimit, përveç nëse anulimi është për shkak të forcës madhore.

Të drejtat e pasagjerëve

Në rast të anulimit të një fluturimi të Lufthansa, pasagjerët kanë të drejtë për ndihmë dhe kompensim sipas Rregullores 261/2004 të BE-së. Ndihma përfshin gjëra të tilla si ushqimi, pijet, akomodimi në hotel (nëse është e nevojshme) dhe transporti për në destinacionin tuaj ose aeroportin e nisjes. Kompensimi varet nga distanca e fluturimit dhe kur pasagjerët janë informuar për anulimin. Për fluturimet më pak se 1500 kilometra, kompensimi është 250 euro. Për fluturimet nga 1500 deri në 3500 kilometra, kompensimi është 400 euro. Për fluturimet mbi 3500 kilometra, kompensimi është 600 euro. Është e rëndësishme të theksohet se këto shuma mund të reduktohen ose të hiqen nëse Lufthansa ofron një fluturim alternativ që niset brenda dy orëve nga koha fillestare e fluturimit të anuluar dhe arrin brenda katër orëve nga koha fillestare e fluturimit të anuluar.

Si të merrni kompensim

Për të marrë kompensim për një fluturim të anuluar të Lufthansa, pasagjerët duhet të ndjekin këto hapa:

Mbani gjurmët e shpenzimeve: Pasagjerët duhet të mbajnë të gjitha faturat për shpenzimet e bëra për shkak të anulimit të fluturimit, si ushqimi, akomodimi dhe transporti.

Kontaktoni Lufthansa-n: Pasagjerët duhet të kontaktojnë Lufthansa-n për të pyetur rreth opsioneve të disponueshme dhe për të kërkuar ndihmë dhe kompensim sipas Rregullores së BE-së 261/2004.

Plotësoni formularin e ankesës: Pasagjerët duhet të plotësojnë formularin e ankesës të ofruar nga Lufthansa dhe ta dërgojnë atë së bashku me faturat për shpenzimet e kryera.

Prisni përgjigjen: Lufthansa ka një periudhë të caktuar kohore për t'iu përgjigjur ankesës suaj. Nëse përgjigja nuk është e kënaqshme, pasagjerët mund të kontaktojnë rregullatorët e trafikut ajror për ndihmë të mëtejshme.

Përdorni një linjë ndihme: pasagjerët mund të përdorin gjithashtu një linjë ndihme për t'i ndihmuar ata të marrin kompensimin që u takon.

konkluzioni

Udhëtimi me një fluturim të anuluar të Lufthansa-s mund të jetë një përvojë stresuese, por pasagjerët kanë të drejtë për ndihmë dhe kompensim sipas Rregullores së BE-së 261/2004. Shkaqet më të zakonshme të anulimeve të fluturimeve të Lufthansa mund të jenë mirëmbajtja e avionëve, mungesa e ekuipazhit të fluturimit, kushtet e pafavorshme të motit, çështjet e sigurisë dhe grevat. Megjithatë, në disa raste, Lufthansa mund të detyrohet të anulojë një fluturim për shkak të forcës madhore.

Nëse keni pësuar një anulim fluturimi të Lufthansa-s, ju rekomandojmë të përdorni mjetin tonë për të kontrolluar nëse keni të drejtë për kompensim dhe t'ju ndihmojmë të merrni kompensimin e duhur shpejt dhe me lehtësi.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it