Fluturimi i anuluar i Dan Air: Çfarë duhet të bëni për të marrë kompensim

 

Fluturimi i anuluar i Dan Air: Çfarë duhet të bëni për të marrë kompensim
Fluturimi i anuluar i Dan Air: Çfarë duhet të bëni për të marrë kompensim

Kur bëhet fjalë për planifikimin e udhëtimit, asgjë nuk mund të jetë më zhgënjyese sesa një fluturim i anuluar. Kohët e fundit, gjithnjë e më shumë pasagjerë kanë raportuar anulime të fluturimeve të operuara nga Dan Air. Nëse kohët e fundit keni përjetuar një anulim të fluturimit të Dan Air, është e rëndësishme të dini se keni të drejta dhe mund të merrni kompensim për shqetësimin që keni pësuar.

Çfarë të drejtash keni?

Sipas rregulloreve evropiane (Rregullorja e KE nr. 261/2004), nëse fluturimi juaj është anuluar dhe jeni informuar më pak se 14 ditë përpara datës së nisjes, ju keni të drejtën e kompensimit financiar. Shumat e kompensimit mund të ndryshojnë në varësi të distancës së fluturimit dhe gjatësisë së vonesës deri në destinacionin përfundimtar:

  • 250 EUR për fluturime deri në 1500 km

  • 400 EUR për fluturime më të gjata brenda komunitetit prej 1,500 km dhe për të gjitha fluturimet e tjera midis 1,500 km dhe 3,500 km

  • 600 EUR për fluturimet më të gjata se 3,500 km

Përveç kompensimit financiar, ju keni gjithashtu të drejtën për një rimbursim të plotë të biletës ose një fluturim alternativ për në destinacionin tuaj përfundimtar.

Si mund të merrni kompensim?

Procesi i marrjes së kompensimit mund të duket i ndërlikuar, por duke ndjekur disa hapa të thjeshtë, mund të siguroheni që të merrni atë që ju takon.

1. Mblidhni dokumentet e nevojshme

Sigurohuni që të keni në dorë dokumentet e mëposhtme:

  • Biletat e linjës ajrore

  • Konfirmimi i rezervimit

  • Çdo komunikim nga Dan Air në lidhje me anulimin e fluturimit

  • Shpenzime shtesë të shkaktuara nga anulimi (akomodimi, ushqimi, transporti)

2. Kontaktoni Dan Air

Dërgoni një kërkesë zyrtare te Dan Air, duke specifikuar detajet e fluturimit të anuluar dhe duke kërkuar kompensim sipas rregullave evropiane. Përfshini të gjitha dokumentet përkatëse dhe shpjegoni qartë ndikimin e anulimit në udhëtimin tuaj.

3. Thirrni ekspertët

Nëse keni probleme për të marrë kompensimin tuaj ose nëse Dan Air refuzon kërkesën tuaj, ekipi ynë i Trouble Flight është këtu për t'ju ndihmuar. Ne kemi përvojën për të trajtuar pretendime të tilla dhe sigurohemi që të merrni atë që ju takon. Ne do të kujdesemi për të gjitha detajet teknike dhe ligjore, duke ju lejuar të fokusoheni në aspekte të tjera të udhëtimit tuaj.

Pse të zgjidhni Trouble Flight?

Në Trouble Flight, ne e kuptojmë se sa stresues mund të jetë një fluturim i anuluar dhe jemi të përkushtuar ta bëjmë procesin e kërkesës për kompensim sa më të thjeshtë dhe efikas. Këtu janë disa arsye pse duhet të na zgjidhni ne:

1. Përvoja dhe Ekspertiza

Ekipi ynë përbëhet nga ekspertë në ligjin e aviacionit dhe pretendimet për kompensim për fluturimet e anuluara. Ne kemi ndihmuar mijëra pasagjerë të marrin kompensim nga linja ajrore të ndryshme, duke përfshirë Dan Air.

2. Procesi i thjeshtuare

Nuk duhet të shqetësoheni për detajet ligjore dhe administrative. Ne kujdesemi për gjithçka. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të na siguroni dokumentet e nevojshme dhe të na lejoni të trajtojmë procesin në emrin tuaj.

3. Asnjë rrezik financiar

Ne punojmë në bazë të komisionit të suksesit. Kjo do të thotë që nuk paguani asgjë paraprakisht. Nëse ne nuk jemi në gjendje të marrim kompensim për ju, ju nuk na keni borxh.

Pyetjet e bëra më shpesh rreth fluturimeve të anuluara

Po nëse Dan Air ofron një fluturim alternativ?

Nëse pranoni një fluturim alternativ që arrin në destinacionin tuaj përfundimtar me një vonesë prej dy, tre ose katër orë (në varësi të distancës), kompensimi mund të ulet me 50%.

Çfarë të drejtash të tjera keni përveç kompensimit financiar?

Përveç kompensimit financiar, ju keni të drejtë në:

  • Rimbursimi i plotë i biletës nëse nuk dëshironi të pranoni fluturimin alternativ të ofruar

  • Akomodimi dhe ushqimi nëse anulimi i fluturimit kërkon që ju të kaloni një natë shtesë në aeroport ose në një vend tranziti

  • Transport midis aeroportit dhe akomodimit (hotel ose vendndodhje tjetër)

Si mund ta gjurmoj statusin e kërkesës sime?

Në Trouble Flight, ne ju ofrojmë një portal në internet ku mund të gjurmoni statusin e pretendimit tuaj në kohë reale. Do të merrni njoftime dhe përditësime të rregullta mbi ecurinë e kërkesës suaj.

Na kontaktoni për mbështetje

Mos lejoni që një fluturim i anuluar i Dan Air të prishë planet tuaja të udhëtimit. Na kontaktoni sot për t'u siguruar që të merrni kompensimin që meritoni! Ekipi ynë është në dispozicion 24/7 për të ofruar mbështetje dhe për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje që mund të keni.

Trouble Flight - Këtu për të ndihmuar!

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it