Vonesa e fluturimit: Si të merrni kompensim

 

Vonesa e fluturimit: Si të merrni kompensim
Vonesa e fluturimit: Si të merrni kompensim

Vonesat e fluturimeve mund të jenë jashtëzakonisht zhgënjyese, veçanërisht kur keni një orar të ngushtë ose një lidhje të rëndësishme. Nëse keni pasur një fluturim të vonuar, është e rëndësishme të dini se keni të drejta dhe mund të merrni kompensim për shqetësimin e pësuar. Më poshtë, ne ju ofrojmë të gjithë informacionin që ju nevojitet për t'u siguruar që të merrni kompensimin e duhur për një fluturim të vonuar.

Cilat janë të drejtat tuaja?

Në përputhje me Rregulloren (KE) nr. 261/2004 të Parlamentit Evropian dhe të Këshillit, pasagjerët kanë të drejta specifike në rast të vonesave të fluturimeve. Këto të drejta përfshijnë:

1. Mbështetje Falas

Nëse fluturimi juaj vonohet me të paktën dy orë, ju keni të drejtë:

 • Vaktet dhe pijet freskuese proporcionale me kohën e pritjes

 • Dy telefonata falas, mesazhe teleks, fakse ose emaile

 • Akomodimi në hotel dhe transporti ndërmjet aeroportit dhe hotelit, nëse vonesa kërkon një natë qëndrimi

2. Kompensimi financiari

Nëse fluturimi juaj vonohet për më shumë se tre orë dhe vonesa nuk është shkaktuar nga rrethana të jashtëzakonshme (të tilla si kushtet ekstreme të motit ose çështjet e sigurisë), ju keni të drejtë për kompensim financiar:

 • 250 EUR për fluturimet deri në 1500 km

 • 400 EUR për fluturimet brenda komunitetit mbi 1,500 km dhe për të gjitha fluturimet e tjera midis 1,500 km dhe 3,500 km

 • 600 EUR për fluturimet mbi 3,500 km

Si mund të merrni kompensim?

Marrja e kompensimit mund të duket e ndërlikuar, por duke ndjekur këto hapa të thjeshtë, mund të siguroheni që të merrni atë që ju takon.

1. Mblidhni dokumentet e nevojshme

Sigurohuni që të keni në dorë dokumentet e mëposhtme:

 • Biletat e linjës ajrore

 • Konfirmimi i rezervimit

 • Çdo komunikim nga linja ajrore në lidhje me vonesën e fluturimit

 • Furnimet për shpenzimet shtesë të shkaktuara nga vonesa (ushqim, pije, akomodim, transport)

2. Kontaktoni linjën ajrore

Paraqisni një kërkesë zyrtare te linja ajrore, duke specifikuar detajet e fluturimit të vonuar dhe duke kërkuar kompensim sipas rregullave evropiane. Përfshini të gjitha dokumentet përkatëse dhe shpjegoni qartë ndikimin e vonesës në udhëtimin tuaj.

3. Thirrni ekspertët

Nëse keni probleme për të marrë kompensimin tuaj ose nëse linja ajrore refuzon kërkesën tuaj, ekipi ynë i Fluturimit me probleme është këtu për t'ju ndihmuar. Ne kemi përvojën për të trajtuar pretendime të tilla dhe sigurohemi që të merrni atë që ju takon. Ne do të kujdesemi për të gjitha detajet teknike dhe ligjore, duke ju lejuar të fokusoheni në aspekte të tjera të udhëtimit tuaj.

Pse të zgjidhni Trouble Flight?

Në Trouble Flight, ne e kuptojmë se sa stresues mund të jetë një fluturim i vonuar dhe jemi të përkushtuar ta bëjmë procesin e kërkesës për kompensim sa më të thjeshtë dhe efikas. Këtu janë disa arsye pse duhet të na zgjidhni ne:

1. Përvoja dhe Ekspertiza

Ekipi ynë përbëhet nga ekspertë në ligjin e aviacionit dhe pretendimet për kompensimin e vonesave të fluturimit. Ne kemi ndihmuar mijëra pasagjerë të marrin kompensim nga kompani të ndryshme ajrore.

2. Procesi i thjeshtuare

Nuk duhet të shqetësoheni për detajet ligjore dhe administrative. Ne kujdesemi për gjithçka. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të na siguroni dokumentet e nevojshme dhe të na lejoni të trajtojmë procesin në emrin tuaj.

3. Asnjë rrezik financiar

Ne punojmë në bazë të komisionit të suksesit. Kjo do të thotë që nuk paguani asgjë paraprakisht. Nëse ne nuk jemi në gjendje të marrim kompensim për ju, ju nuk na keni borxh.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me vonesat e fluturimeve

Çfarë të drejtash të tjera keni përveç kompensimit financiar?

Përveç kompensimit financiar, ju keni të drejtë në:

 • Ndihma në aeroport (ushqime, pije, telefonata)

 • Akomodimi dhe transporti ndërmjet aeroportit dhe hotelit, nëse vonesa kërkon një qëndrim gjatë natës

Si mund ta gjurmoj statusin e aplikacionit tim?

Në Trouble Flight, ne ju ofrojmë një portal në internet ku mund të gjurmoni statusin e pretendimit tuaj në kohë reale. Do të merrni njoftime dhe përditësime të rregullta mbi ecurinë e kërkesës suaj.

Çfarë duhet të bëni nëse vonesa është shkaktuar nga rrethana të jashtëzakonshme?

Ka situata ku vonesat shkaktohen nga rrethana të jashtëzakonshme siç janë kushtet e rënda të motit, çështjet e sigurisë ose grevat. Në këto raste, linja ajrore mund të mos kërkohet të japë kompensim financiar, por gjithsesi është përgjegjëse për ofrimin e ndihmës në aeroport, akomodimit dhe transportit nëse vonesa kërkon një qëndrim gjatë natës.

Hapa shtesë për t'u siguruar që të merrni kompensimin tuaj

1. Dokumentoni gjithçka

Është thelbësore të dokumentoni gjithçka në detaje. Mbani një kopje të të gjitha dokumenteve dhe komunikimeve me kompaninë ajrore. Nëse është e mundur, bëni fotografi të tabelave të informacionit të aeroportit që tregojnë vonesën e fluturimit.

2. Kërkoni ndihmë ligjore

Nëse keni vështirësi në marrjen e kompensimit, mund të kërkoni ndihmë ligjore. Juristët e specializuar të aviacionit mund të këshillojnë dhe menaxhojnë çështjen tuaj.

3. Hartoni një plan rezervë

Nëse vonesat janë të zakonshme në itinerarin tuaj, merrni parasysh të bëni një plan rezervë. Rezervoni akomodim shtesë ose bëni rregullime alternative për transportin tokësor në rast vonese.

Na kontaktoni për mbështetje

Mos lejoni që një fluturim i vonuar të prishë planet tuaja të udhëtimit. Na kontaktoni sot për t'u siguruar që të merrni kompensimin që meritoni! Ekipi ynë është në dispozicion 24/7 për të ofruar mbështetje dhe për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje që mund të keni.

Rreth problemit të fluturimit

Në Trouble Flight, ne jemi të përkushtuar të mbrojmë të drejtat e pasagjerëve dhe të sigurojmë që ata të marrin kompensimin që meritojnë për vonesat, anulimet ose probleme të tjera fluturimi. Me një ekip të përkushtuar ekspertësh të ligjit të aviacionit, ne jemi të gatshëm t'ju ndihmojmë në çdo hap të procesit të kërkesave. Ne krenohemi me shkallën tonë të lartë të suksesit dhe reagimet pozitive nga klientët tanë.

Sido që të jenë rrethanat e vonesës së fluturimit tuaj, ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të lundroni në procesin kompleks të pretendimeve. Ne do të kujdesemi për të gjitha detajet teknike dhe ligjore në mënyrë që të përqendroheni në atë që ka më shumë rëndësi: udhëtimin tuaj.

Trouble Flight - Këtu për të ndihmuar!

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it