Si të merrni kompensimin për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Tarom

 

Si të merrni kompensimin për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Tarom

A keni përjetuar një dëmtim me Taromin? Mos lejoni që një fluturim i anuluar ose i vonuar të shkatërrojë udhëtimin tuaj. Dije se ke të drejtë të kërkosh kompensim për këtë shqetësim. Me shërbimin tonë të specializuar të mbështetjes, ne do t'ju ndihmojmë të lundroni në procesin e aplikimit dhe të merrni rimbursimin që meritoni. Nuk ka rëndësi nëse keni qenë viktimë e një fluturimi ose anulimi të vonuar, ekipi ynë i ekspertëve do t'ju udhëheqë në paraqitjen e kërkesës tuaj dhe do t'ju ndihmojë në çdo hap të rrugës. Mos prisni, kërkoni kompensimin tuaj tani.

Kur është e mundur për të marrë kompensim, rastet dhe rregullorja KE 261/2004

Mos lejoni që anulimi, vonesa e tepërt ose rezervimi i tepërt të shkatërrojnë përvojën tuaj të udhëtimit. Ju lutemi kini parasysh se mund të keni të drejtë për kompensim monetar sipas Rregullores 261/2004 të KE-së. Në këtë rregullore thuhet se kompania ajrore duhet të sigurojë kompensim për pasagjerët në raste të veçanta, por ka përjashtime si kushtet e pafavorshme të motit apo grevat e punonjësve. Për të kuptuar nëse keni të drejtë për kompensim për fluturimin tuaj me Tarom, është e rëndësishme t'i jepni Trouble Flight të gjitha detajet e rastit tuaj për një vlerësim të saktë të situatës. Me shërbimin tonë të specializuar të ndihmës, ne do t'ju ndihmojmë të merrni rimbursimin që meritoni.

Fluturimi i anuluar: Nëse anulimi i fluturimit Tarom nuk është komunikuar të paktën 14 ditë përpara.

Fluturim i vonuar: Nëse fluturimi juaj me Tarom mbërriti të paktën 3 orë më vonë se sa ishte planifikuar.

Mbi rezervim: Nëse ju është refuzuar hipja për shkak të rezervimit të tepërt të fluturimit tuaj Tarom.

Njohja e të drejtave tuaja dhe rastet në të cilat mund të merrni kompensim është thelbësore për të kërkuar një rimbursim për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Tarom. Me shërbimin tonë të specializuar të asistencës, ne do t'ju ndihmojmë të paraqisni kërkesën tuaj dhe do t'ju shoqërojmë gjatë gjithë procesit për të marrë kompensimin që ju takon.

Në të dyja rastet, mund të keni të drejtë për kompensim financiar në varësi të distancës së rrugës së fluturimit. Këto të drejta përcaktohen nga rregullorja 261/2004 e KE-së, e cila mbron pasagjerët në rast të ndërprerjeve të linjës ajrore si ato të përmendura.

Sa është kompensimi i Taromit

Nëse keni përjetuar një përvojë negative gjatë fluturimit me Tarom, si p.sh. një anulim, vonesë të konsiderueshme ose rezervim të tepërt, ju lutemi dijeni se mund të keni të drejtë për kompensim sipas Rregullores së KE 261/2004. Ky legjislacion përcakton të drejtat e pasagjerëve në raste të veçanta si ato të përmendura dhe kompania ajrore është e detyruar të japë kompensim. Shuma e kompensimit varet nga distanca e fluturimit, për fluturimet brenda 1,500 kilometrave, kompensimi është 250 € për fluturimet midis 1,500 km, kompensimi është 400 € 600. Megjithatë, nëse keni bërë kosto shtesë për shkak të fluturimit të anuluar ose të vonuar, si akomodimi në hotel, mund të kërkoni rimbursimin e këtyre shpenzimeve.

Kur nuk keni të drejtë për kompensim?

Ka disa rrethana në të cilat Tarom mund të mos jetë i detyruar të sigurojë kompensim për fluturimet e anuluara ose të vonuara. Për shembull:

Ngjarjet e forcës madhore, të tilla si kushtet ekstreme të motit ose grevat e punonjësve që nuk janë të lidhur me kompaninë ajrore

Çështjet e sigurisë që pengojnë fluturimin të niset ose të aterrohet në mënyrë të sigurt

Vendimet e qeverisë ose çështjet e infrastrukturës së aeroportit që pengojnë nisjen ose uljen e fluturimit

Për të pasur të drejtën e kompensimit, është e rëndësishme që anulimi ose vonesa e fluturimit të jetë shkaktuar drejtpërdrejt nga Tarom dhe jo nga ngjarje jashtë kontrollit të tij. Me shërbimin tonë të specializuar të ndihmës, ne do t'ju ndihmojmë të vlerësoni situatën tuaj dhe të kuptoni nëse keni të drejtë për kompensim.

Si të merrni kompensim me Trouble Flight për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Tarom

Për të marrë kompensim për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Tarom, mund të zgjidhni të ndiqni këta hapa të thjeshtë me ndihmën e Trouble Flight:

  • Mbaje të gjithë dokumentacionin në lidhje me fluturimin, si biletën ose konfirmimin e rezervimit, kartën e imbarkimit dhe çdo faturë dhe faturë për shpenzimet shtesë të bëra.

  • Plotësojeni. një formular kërkese kompensimi në platformën e internetit Trouble Flight, duke ofruar informacion të detajuar mbi fluturimin dhe ndërprerjen e pësuar, duke bashkangjitur dokumentacionin e kërkuar.

  • Prisni vlerësimin e kërkesës nga ana jonë. ekspertët.

  • Nëse kërkesa pranohet, ju do të merrni kompensim për fluturimin e anuluar ose të vonuar.

Me Trouble Flight, nuk keni nevojë të humbni kohë dhe përpjekje duke u marrë vetë me pretendimin tuaj të sigurimit. Ne do të kujdesemi për çdo gjë, që nga dokumentacioni deri tek paraqitja e kërkesës, për të marrë rimbursimin që ju takon.

Sa kohë zgjat procedura?

Kohëzgjatja e procesit për të marrë kompensim nga Tarom mund të ndryshojë në varësi të kompleksitetit të çështjes dhe afatit kohor të kërkesës. Me ndihmën e Trouble Flight, mund të mbështeteni në menaxhimin efikas dhe të shpejtë të kërkesës tuaj për kompensim, me mbështetje dhe ndihmë gjatë gjithë procesit. Falë përvojës së ekipit tonë, ne dimë se si ta paraqesim kërkesën tuaj në mënyrë efektive për të rritur shanset tuaja për të marrë kompensim shpejt. Mesatarisht, kohëzgjatja e procesit mund të ndryshojë nga disa javë në disa muaj, por me ndihmën tonë, koha që duhet për të marrë kompensim do të jetë sa më e shkurtër që të jetë e mundur.

Si të merrni kompensim për ndërprerjet e linjës ajrore me Tarom

Ballafaqimi me një situatë të ndërprerjes së fluturimit me Tarom mund të jetë kompleks dhe stresues. Njohja e të drejtave tuaja sipas Rregullores 261/2004 të KE-së dhe njohja në cilat raste mund të kërkoni kompensim është thelbësore për të rritur shanset tuaja për sukses. Mbajtja e të gjithë dokumentacionit në lidhje me fluturimin, si bileta ose konfirmimi i rezervimit, karta e imbarkimit dhe çdo faturë dhe faturë për shpenzimet shtesë të bëra, janë elementë thelbësorë për paraqitjen e saktë të kërkesës. Me ndihmën e një shërbimi të specializuar mbështetës si Trouble Flight, kërkesa mund të menaxhohet në mënyrë efektive për të marrë kompensimin që i detyroheni shpejt dhe pa stres.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it