Si të kërkoni kompensim për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Wizzair

 

Si të kërkoni kompensim për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Wizzair

Nëse keni pasur një fluturim të anuluar ose të vonuar me Wizz Air dhe po mendoni të kërkoni një rimbursim, jeni në vendin e duhur. Wizz Air, një linjë ajrore hungareze që lidh 44 vende me transport pasagjerësh që arriti pothuajse 35 milionë pasagjerë në vitin 2019, është një nga linjat ajrore më të përdorura me kosto të ulët në Evropën Qendrore dhe Lindore. Me një flotë relativisht të re dhe një ekip multikulturor, Wizz Air ofron çmime konkurruese, por mund të shkaktojë disa shqetësime për pasagjerët, si vonesa, anulime, bagazhe të humbura dhe rezervime të tepërta. Nëse keni pësuar një nga këto joefikasitet, dijeni se keni të drejtë për një rimbursim deri në 600 €. Shërbimi ynë i mbështetjes do t'ju ndihmojë të paraqisni kërkesën tuaj për kompensim dhe t'ju shoqërojë gjatë gjithë procesit, pa kosto për ju.

Kur është e mundur për të marrë kompensim, rastet dhe rregullorja KE 261/2004

Nëse keni pësuar një ndërprerje gjatë një fluturimi me Wizzair, si p.sh. një anulim, një vonesë prej më shumë se 3 orë ose një rezervim të tepërt, dijeni se mund të keni të drejtë për kompensim monetar sipas Rregullores së KE 261/2004. Sipas kësaj rregulloreje, kompania ajrore duhet të sigurojë kompensim për pasagjerët në raste të veçanta si ato të përmendura, megjithatë ka përjashtime si kushtet e pafavorshme të motit ose greva e punonjësve. Për të kuptuar nëse keni të drejtë për kompensim për fluturimin tuaj me Wizzair, është e rëndësishme t'i jepni Trouble Flight të gjitha detajet e rastit tuaj për një vlerësim të saktë të situatës.

Zbuloni se si të merrni kompensim për fluturimet e anuluara ose të vonuara me Wizzair:

 • Fluturimet e anuluara: nëse fluturimi juaj i Wizzair është anuluar pa njoftim të paktën 14 ditë, ju keni të drejtë për një rimbursim të plotë të biletës ose një ndryshim fluturimi falas.

 • Fluturime të vonuara: nëse fluturimi juaj i Wizzair mbërriti të paktën 3 orë me vonesë në krahasim me orën e planifikuar, ju keni të drejtë për kompensim financiar në varësi të distancës së itinerarit të fluturimit.

 • Rezervimi i tepërt: nëse ju është refuzuar hipja për shkak të rezervimit të tepërt në fluturimin tuaj të Wizzair, ju keni të drejtë për kompensim financiar dhe për t'u rimbrojtur në një fluturim alternativ.

Këto të drejta përcaktohen nga rregullorja 261/2004 e KE-së, e cila mbron pasagjerët në rast të ndërprerjeve të linjës ajrore si ato të përmendura më sipër.

Sa është kompensimi i Wizzair?

Nëse keni pësuar një ndërprerje me Wizzair, si p.sh. një fluturim i anuluar, i vonuar ose i refuzuar i hipjes për shkak të rezervimit të tepërt, dijeni se keni të drejtë për kompensim. Rregullorja KE 261/2004 vendos të drejtat e pasagjerëve në raste të tilla dhe Wizzair është i detyruar t'ju kompensojë. Shuma e kompensimit varet nga distanca e fluturimit, për fluturimet deri në 1500 km shuma është 250 €, për fluturime ndërmjet 1500 dhe 3500 km është 400 € dhe për fluturime mbi 3500 km është 600 € shtesat e shkaktuara për shkak të një fluturimi të anuluar ose të vonuar, si akomodimi në hotel, ju mund të kërkoni rimbursim për këto shpenzime.

Kur nuk keni të drejtë për kompensim?

Disa arsye pse Wizzair nuk mund t'i kërkohet të sigurojë kompensim për fluturimet e anuluara ose të vonuara përfshijnë:

 • Kushtet ekstreme të motit, të tilla si stuhitë ose bora, që e bëjnë të pamundur fluturimin e sigurt

 • Aksidentet e kafshëve, të tilla si përplasjet me zogjtë

 • Bllokimi i trafikut ajror që shkakton vonesa

 • Ngjarje të paparashikuara, të tilla si sulme ose akte terrorizmi

Për të marrë kompensim, është thelbësore që ndërprerja e linjës ajrore të jetë shkaktuar drejtpërdrejt nga Wizzair dhe jo nga rrethana jashtë kontrollit të tij.

Si të merrni kompensim me Trouble Flight për një fluturim të anuluar ose të vonuar Wizzair

Për të marrë kompensim për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Wizzair, duhet të ndiqni disa hapa:

 1. Për të filluar procesin e kërkimit të kompensimit për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Wizzair, është e rëndësishme të ruani të gjithë dokumentacionin në lidhje me fluturimin, si konfirmimin e biletës ose rezervimit, kartën e imbarkimit dhe çdo faturë dhe faturë për shpenzimet shtesë të bëra.

 2. Më pas, do të jetë e nevojshme të plotësoni një formular online të kërkesës për kompensim në platformën e specializuar Trouble Flight dhe të jepni informacion të detajuar mbi fluturimin dhe ndërprerje menjëherë.

 3. Pasi të jenë dërguar formulari dhe dokumentacioni, do t'ju duhet të prisni që kërkesa të përpunohet dhe të vlerësohet.

 4. Nëse kërkesa pranohet, do të merrni kompensim për fluturimin e anuluar ose të vonuar.

Trouble Flight do të trajtojë të gjithë procesin e pretendimeve dhe përfaqësimin.

Sa kohë zgjat procedura?

Koha që duhet për të marrë kompensimin nga linja ajrore Wizzair mund të ndryshojë në varësi të kompleksitetit të rastit dhe afatit kohor të kërkesës. Me Trouble Flight, ne përpiqemi ta trajtojmë kërkesën tuaj në mënyrë efikase dhe të shpejtë, duke ofruar ndihmë dhe mbështetje gjatë gjithë procesit. Falë përvojës sonë, ne dimë si ta paraqesim kërkesën në mënyrë efektive për të rritur shanset për të marrë shpejt kompensimin. Mesatarisht, kohëzgjatja e procedurës mund të ndryshojë nga disa javë në disa muaj.

Si të merrni kompensim për ndërprerjet e linjës ajrore me Wizzair

Kërkimi i rimbursimit për një fluturim të dështuar me Wizzair mund të jetë një proces kompleks. Është thelbësore të njiheni me të drejtat tuaja sipas Rregullores së KE 261/2004 dhe të njihni rastet në të cilat mund të merrni kompensim. Mbajtja e të gjitha dokumenteve të nevojshme për të paraqitur kërkesën dhe ndjekja e procedurës së saktë janë elementë kyç për të rritur shanset tuaja për sukses. Me ndihmën e Trouble Flight, kërkesa juaj mund të trajtohet në mënyrë efektive për të marrë rimbursimin që ju detyrohet.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it