Kompensimi i fluturimeve për anulimet për shkak të grevës

 

Kompensimi i fluturimeve për anulimet për shkak të grevës

Përjetimi i një anulimi fluturimi për shkak të një greve mund të jetë një ndërprerje zhgënjyese dhe e padëshiruar për planet tuaja të udhëtimit. Megjithatë, ju mund të keni të drejtë për kompensim në situata të tilla. Trouble Flight është këtu për t'ju ndihmuar të kërkoni kompensimin që meritoni duke trajtuar ankesat në emër të pasagjerëve të linjave ajrore në mbarë botën.

Pse të zgjidhni Trouble Flight për kërkesën tuaj të kompensimit

Në Trouble Flight, ekipi ynë i ekspertëve është i përkushtuar për t'ju siguruar që të merrni kompensimin që meritoni. Ne ofrojme:

 1. Ekspertiza: Ekipi ynë ka përvojë të gjerë në trajtimin e kërkesave për kompensimin e fluturimit, duke siguruar që kërkesa juaj të përpunohet me efikasitet dhe saktësi.

 2. Pa fitim, pa tarifë: Ne punojmë pa fitim, pa tarifë. Ju na paguani vetëm nëse marrim me sukses kompensimin për anulimin e fluturimit tuaj për shkak të një greve.

 3. Arritja globale: Ne trajtojmë kërkesat për kompensim për pasagjerët. në mbarë botën, pavarësisht nga vendndodhja juaj ose linja ajrore përgjegjëse për anulimin.

 4. Lehtësia e përdorimit: Filloni kërkesën tuaj është e lehtë. Thjesht plotësoni formularin online në faqen tonë të internetit dhe ekipi ynë do të kujdeset për pjesën tjetër.

Të drejtat tuaja si pasagjer

Kur fluturimi juaj anulohet për shkak të një greve, ju mund të keni të drejtën e kompensimit sipas rregullave ndërkombëtare dhe rajonale si Rregullorja e BE-së 261/2004, Konventa e Montrealit dhe rregulloret e Departamentit të Transportit të SHBA-së. Të drejtat tuaja përfshijnë:

 1. E drejta për kompensim: Në varësi të rrethanave të anulimit të fluturimit, mund të keni të drejtë për kompensim financiar.

 2. E drejta për ndihmë: Linjat ajrore janë të detyruara t'ju ofrojnë ndihmë, duke përfshirë vaktet, pijet dhe akomodimin, ndërkohë që prisni një fluturim alternativ.

 3. E drejta për rimbursim ose ridrejtim: Ju keni mundësinë të zgjidhni midis rimbursimit të biletës ose një fluturimi alternativ për në destinacionin tuaj përfundimtar.

Faktorët që përcaktojnë kompensimin tuaj

Disa faktorë ndikojnë në masën e kompensimit që mund të keni të drejtë për anulimin e fluturimit tuaj për shkak të një greve:

 1. Distanca e fluturimit: Shumat e kompensimit ndryshojnë në bazë të distancës së fluturimit.

 2. Gjatesia e vonesës: kohëzgjatja e vonesës suaj luan një rol të rëndësishëm në përcaktimin e kompensimit tuaj.

 3. Arsyeja e anulimit: nëse greva konsiderohet një rrethanë e jashtëzakonshme jashtë kontrollit të linjës ajrore. , mund të mos keni të drejtë për kompensim. Megjithatë, nëse greva është nën kontrollin e linjës ajrore, mund të keni të drejtën e kompensimit.

Si të filloni kërkesën tuaj për kompensimin e incidentit të fluturimit

Kërkimi i kompensimit për anulimin e fluturimit tuaj për shkak të një greve është i lehtë me Trouble Flight. Ndiqni këto hapa të thjeshtë:

 1. Jepni detajet e fluturimit tuaj: Plotësoni formularin tonë në internet me informacionin e fluturimit tuaj, duke përfshirë numrin tuaj të fluturimit, aeroportet e nisjes dhe mbërritjes dhe arsyen e anulimit të fluturimit tuaj.

 2. Dorëzoni ankesën tuaj: Ekipi ynë do të shqyrtojë ankesën tuaj dhe do t'ju kontaktojë për çdo informacion të mëtejshëm të nevojshëm.

 3. Le të kujdesemi për pjesën tjetër: Ekspertët tanë do të negociojnë me kompaninë ajrore në emrin tuaj, duke u siguruar që ju të merrni kompensimin që meritoni.

 4. Merrni pagesa: Pasi të kemi marrë me sukses kompensimin tuaj, ne do t'i transferojmë fondet drejtpërdrejt te ju.

Llojet e grevave dhe ndikimi i tyre në kompensim

Kuptimi i llojit të grevës që shkaktoi anulimin e fluturimit tuaj është thelbësor për përcaktimin e përshtatshmërisë suaj për kompensim. Këtu janë disa lloje të zakonshme penalizimesh dhe se si ato mund të ndikojnë në pretendimin tuaj:

 1. Grevat e punonjësve të linjës ajrore: Nëse greva përfshin punonjës të linjës ajrore, si pilotët ose ekuipazhin e kabinës, mund të keni të drejtë për kompensim. Këto sulme konsiderohen zakonisht të jenë nën kontrollin e linjës ajrore dhe mund të rezultojnë në kompensim për pasagjerët e prekur.

 2. Grevat e stafit tokësor: Goditje në tokë. stafi, si ai që përfshin punonjësit e aeroportit, mund të çojë gjithashtu në anulime fluturimesh. Megjithatë, nëse keni të drejtë për kompensim do të varet nga rrethanat specifike dhe nëse linja ajrore mund të ketë shmangur në mënyrë të arsyeshme ndikimin e grevës.

 3. Grevat e kontrollit të trafikut ajror: Grevat që përfshijnë kontrollorët e trafikut ajror konsiderohen përgjithësisht rrethana të jashtëzakonshme jashtë kontrollit të linjës ajrore. Në këto raste, mund të mos keni të drejtë për kompensim, por linja ajrore duhet të ofrojë asistencë dhe ndihmë gjatë vonesës.

 4. Striket e Wildcat: Grevat e maceve të egra janë një veprim industrial i papritur, jozyrtar pa mbështetjen formale të një sindikate. Përshtatshmëria për kompensim në këto situata do të varet nga rrethanat specifike dhe nëse linja ajrore mund të kishte ndërmarrë hapa të arsyeshëm për të shmangur anulimin.

Pyetje të shpeshta

P: Sa kohë zgjat procesi i pretendimeve?
A: Kohëzgjatja e procesit të pretendimeve ndryshon në varësi të kompleksitetit të rastit dhe përgjigjes së linjës ajrore. Në përgjithësi, ankesat zgjidhen brenda disa javësh deri në disa muaj.

P: A mund të kërkoj kompensim për fluturimet e kryera në të kaluarën?
A: Po, në përgjithësi mund të kërkoni kompensim për anulimet e fluturimeve për shkak të grevave në 2-5 vitet e fundit, në varësi të rregulloreve aktuale . Është jetike të filloni aplikimin tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur për t'u siguruar që të mos humbisni afatin.

P: Po nëse kam pranuar tashmë një rimbursim ose kupon nga linja ajrore?
A:
Nëse keni pranuar një rimbursim ose kupon, mund të keni ende të drejtën e kompensimit. Megjithatë, shuma e kompensimit mund të reduktohet me vlerën e rimbursimit ose kuponit. Ekipi ynë mund t'ju ndihmojë të vlerësoni përshtatshmërinë tuaj dhe t'ju udhëheqë gjatë procesit.

P: Sa kompensim mund të pres për një fluturim të anuluar për shkak të një greve?
A:
Shumat e kompensimit ndryshojnë në bazë të faktorëve të tillë si distanca e fluturimit dhe kohëzgjatja e vonesës. Sipas Rregullores së BE-së 261/2004, për shembull, ju mund të keni të drejtë për kompensim që varion nga 250 € në 600 €, në varësi të rrethanave specifike të anulimit të fluturimit tuaj.

Përgatituni për anulimet e mundshme të fluturimeve të lidhura me grevë

Ndërsa është e pamundur të parashikohet se kur mund të ndodhë një grevë, ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të minimizuar ndikimin në planet tuaja të udhëtimit:

 • Qëndroni të informuar: Vëzhgoni burimet e lajmeve dhe regjistrohuni për njoftime nga linja juaj ajrore për të qëndruar të përditësuar për çdo goditje që mund të ndikojë në fluturimin tuaj.

 • Dije. të drejtat tuaja: Njihuni me të drejtat tuaja si pasagjer në rast të anulimit të fluturimit për shkak të grevës. Kjo njohuri do t'ju lejojë të merrni vendime të informuara dhe të kërkoni kompensim kur është e nevojshme.

 • Kini parasysh sigurimin e udhëtimit: Disa politika të sigurimit të udhëtimit mund të mbulojnë anulimet e fluturimeve për shkak të grevave. Rishikoni opsionet tuaja dhe merrni parasysh blerjen e një politike që ofron mbulim adekuat për udhëtimin tuaj.

konkluzioni

Mos lejoni që një fluturim i anuluar për shkak të një greve të prishë planet tuaja të udhëtimit pa kërkuar kompensimin që meritoni. Trouble Flight është këtu për të ndihmuar pasagjerët e linjave ajrore në mbarë botën të kërkojnë kompensimin që u takon pa telashe. Filloni kërkesën tuaj për kompensim në faqen tonë të internetit sot dhe lëreni ekipin tonë të ekspertëve të sigurojë kompensimin që ju detyroheni. Mbani mend, garancia jonë pa fitim dhe pa tarifë siguron që ju të paguani vetëm nëse marrim me sukses kompensimin tuaj.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it