Anulohet fluturimi i Air Moldova? Ja çfarë duhet të dini për të marrë kompensim

 

Anulohet fluturimi i Air Moldova? Ja çfarë duhet të dini për të marrë kompensim
Anulohet fluturimi i Air Moldova? Ja çfarë duhet të dini për të marrë kompensim

Një fluturim i anuluar mund të jetë një dhimbje e vërtetë për pasagjerët. Fatkeqësisht, edhe linjat ajrore më të njohura mund të preken nga anulimet. Në këtë artikull do të shqyrtojmë shkaqet më të zakonshme të anulimeve të fluturimeve të Air Moldova, të drejtat e pasagjerëve dhe hapat që duhen ndjekur për të marrë kompensim sipas legjislacionit evropian.

Shkaqet e anulimeve të fluturimeve të Air Moldova

Anulimet e fluturimeve mund të shkaktohen nga një sërë faktorësh, disa prej të cilëve janë jashtë kontrollit të linjës ajrore. Ndër shkaqet më të zakonshme të anulimeve të fluturimeve të Air Moldova janë:

Mirëmbajtja e avionit: Avioni mund të kërkojë mirëmbajtje të papritur që mund të rezultojë në anulimin e fluturimit

Moti i rëndë: Moti i keq mund ta bëjë fluturimin të rrezikshëm dhe mund ta detyrojë linjën ajrore të anulojë fluturimet

Çështjet e sigurisë: Për të garantuar sigurinë e pasagjerëve, linja ajrore mund të detyrohet të anulojë fluturimet në rast të çështjeve të sigurisë.

Grevat e punonjësve: Grevat e punonjësve mund të rezultojnë në anulime fluturimesh.

Forca madhore: në disa raste, linja ajrore mund të detyrohet të anulojë një fluturim për shkak të forcës madhore, siç është një ngjarje epidemike ose terroriste.

Të drejtat e pasagjerëve

Në rast anulimi të fluturimit, pasagjerët kanë të drejtë për ndihmë dhe kompensim sipas rregullores UE 261/2004. Në rast anulimi të fluturimit, linja ajrore duhet t'u ofrojë pasagjerëve ndihmë në formën e ushqimit dhe pijeve, telefonata dhe mesazhe falas, akomodim në hotel nëse është e nevojshme dhe transport për të arritur në destinacionin e tyre përfundimtar. Për më tepër, pasagjerët kanë të drejtë për kompensim monetar deri në 600 € në varësi të distancës së fluturimit dhe kohës së pritjes. Megjithatë, ka disa përjashtime, të tilla si forca madhore, të cilat mund ta përjashtojnë kompaninë ajrore nga kompensimi.

Si të merrni kompensim

Nëse fluturimi juaj i Air Moldova është anuluar dhe bie në kriteret e Rregullores së BE-së 261/2004, ju keni të drejtë të merrni ndihmë dhe kompensim monetar. Këtu janë hapat që duhen ndjekur për të marrë kompensim:

Informohuni: Sigurohuni që i njihni të drejtat tuaja si pasagjer dhe kuptoni nëse fluturimi juaj bie brenda kritereve të Rregullores së BE-së 261/2004.

Kërkoni ndihmë: Nëse fluturimi juaj është anuluar dhe jeni duke pritur për një fluturim alternativ, kërkoni ndihmë nga linja ajrore për ushqim, pije, akomodim dhe transport.

Kompensimi i kërkesës: Paraqisni një kërkesë kompensimi te linja ajrore brenda kornizës kohore të kërkuar.

Mbani dëshmi: Mbani të gjitha dëshmitë e shpenzimeve të bëra, të tilla si faturat dhe faturat.

Merrni parasysh të punësoni një avokat specialist: Nëse linja ajrore nuk e pranon kërkesën tuaj për kompensim ose nëse mendoni se nuk jeni kompensuar në mënyrë adekuate, mund të mendoni të angazhoni një avokat specialist.

konkluzioni

Udhëtimi me një fluturim të anuluar të Air Moldova mund të jetë stresues, por pasagjerët kanë të drejtë për ndihmë dhe kompensim sipas Rregullores së BE-së 261/2004. Mësoni për të drejtat tuaja, kërkoni ndihmë dhe kompensim nga linja ajrore dhe mbani dëshmi për shpenzimet e bëra. Mos lejoni që një fluturim i anuluar të shkatërrojë udhëtimin tuaj. Kontrolloni tani nëse keni të drejtë për kompensim duke përdorur mjetin tonë falas në internet. Në disa hapa të thjeshtë do të mund të kuptoni nëse keni të drejtë për kompensim dhe si të vazhdoni për ta marrë atë.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it