Si të merrni kompensim për një fluturim të anuluar Hisky

 

Si të merrni kompensim për një fluturim të anuluar Hisky

Rezervimi i një fluturimi për pushime ose biznes është gjithmonë emocionues, por ndonjëherë gjërat nuk shkojnë siç është planifikuar dhe fluturimi mund të anulohet. Fluturimet Hisky nuk bëjnë përjashtim dhe mund të jetë e vështirë të dini se si të merrni kompensim për dëmtimet tuaja. Në këtë faqe ne do t'ju tregojmë të drejtat tuaja si pasagjer në rast të një fluturimi të anuluar të Hisky dhe do t'ju udhëzojmë në procesin e marrjes së kompensimit që ju nevojitet. Lexoni për të mësuar më shumë se si të merreni me një fluturim të anuluar të Hisky dhe si të merrni kompensim.

Shkaqet e anulimeve të fluturimeve të Hisky

Anulimet e fluturimeve Hisky mund të shkaktohen nga një sërë faktorësh si kushtet e pafavorshme të motit, problemet teknike me aeroplanin, greva e stafit, çështjet e sigurisë dhe ngjarje të tjera të paparashikuara. Megjithatë, sipas Rregullores së BE-së 261/2004, ka disa përjashtime ku linjave ajrore nuk u kërkohet të paguajnë kompensim. Këto përjashtime përfshijnë situata të forcës madhore, të tilla si stuhitë, grevat e kontrollorëve të trafikut ajror dhe çështjet e sigurisë. Për më tepër, linjat ajrore mund të përjashtohen nga pagesa e kompensimit nëse anulimi i fluturimit është për shkak të rrethanave të paparashikueshme jashtë kontrollit të tyre. Është e rëndësishme të kontrolloni shkakun specifik të anulimit të fluturimit për të përcaktuar nëse keni të drejtë për kompensim.

Të drejtat e pasagjerëve

Në rast të anulimit të fluturimit të Hisky, pasagjerët kanë të drejtë për ndihmë dhe, në rrethana të caktuara, kompensim për dëmet e pësuar.

Të drejtat e pasagjerëve rregullohen me rregulloren UE 261/2004 e cila përcakton kushtet për marrjen e kompensimit dhe asistencës në rast të një vonesë, anulim ose prenotim fluturimi.

Në rast anulimi të fluturimit, Ryanair duhet të ofrojë ndihmë, e cila mund të përfshijë:

Furnizime, si ushqime dhe pije

Mundësia për të bërë thirrje telefonike ose për të dërguar mesazhe falas

Akomodimi ne rast nevoje

Transport falas për në destinacionin tuaj përfundimtar ose një destinacion tjetër të rënë dakord.

Për më tepër, në rast anulimi të fluturimit, pasagjerët kanë të drejtë për kompensim monetar deri në 250 € për fluturim brenda 1,500 kilometrave, 400 € për fluturime mbi 1,500 kilometra brenda BE-së dhe deri në 600 € për fluturime që tejkalojnë 1,500 kilometra jashtë BE-së. Megjithatë, ka përjashtime të tilla si shkaku i anulimit të fluturimit që mund të përjashtojë mundësinë e marrjes së kompensimit. Është e rëndësishme të kontrolloni të drejtat tuaja si pasagjer dhe opsionet që keni në dispozicion.

Si të merrni kompensim

Nëse fluturimi juaj me Hisky është anuluar dhe ju keni të drejtë për kompensim, këtu janë hapat që duhet të ndiqni për të kërkuar dhe për të marrë kompensimin tuaj:

Kontrolloni të drejtat tuaja: Sigurohuni që keni të drejtë për kompensim duke kontrolluar arsyen e anulimit të fluturimit dhe distancën e fluturimit.

Plotësoni formularin e kërkesës për kompensim: Hisky ofron një formular të kërkesës për kompensim në faqen e tij të internetit, i cili duhet të plotësohet dhe dorëzohet.

Jepni dokumentet e nevojshme: Për të kërkuar kompensim, duhet të siguroni dokumente në lidhje me fluturimin tuaj, të tilla si konfirmimi i rezervimit, biletat dhe faturat për shpenzimet e bëra në lidhje me anulimin e fluturimit.

Prisni për një përgjigje: Pasi kërkesa juaj të jetë dorëzuar, Ryanair do të ketë një periudhë kohe për t'u përgjigjur.

Apeloni nëse është e nevojshme: Nëse kërkesa juaj refuzohet ose nuk jeni të kënaqur me shumën e ofruar, ju keni mundësinë të apeloni tek rregullatori kombëtar i aviacionit civil.

Kontaktoni një ekspert: Nëse keni nevojë për ndihmë për të marrë kompensim, mos hezitoni të kontaktoni një ekspert të industrisë i cili mund t'ju ndihmojë të lundroni në procesin dhe të merrni kompensimin që ju nevojitet.

Është e rëndësishme të mbani mend se procesi i marrjes së kompensimit mund të jetë kompleks dhe se afatet kohore për të bërë një kërkesë kompensimi janë të kufizuara, prandaj është e rëndësishme të veprohet menjëherë.

konkluzioni

Nëse fluturimi juaj me Hisky është anuluar, njohja e të drejtave dhe mënyrave për të marrë kompensim është thelbësore për të minimizuar dëmin e shkaktuar nga anulimi. Ne kemi ofruar një udhëzues gjithëpërfshirës se si të kontrolloni të drejtat tuaja, si të kërkoni kompensim dhe si të merrni ndihmën që ju nevojitet.

Është e rëndësishme të mbani në mend se përjashtimet dhe rrethanat specifike mund të ndikojnë në të drejtat tuaja dhe në procesin e marrjes së kompensimit.

Mos humbisni kohë dhe zbuloni tani nëse keni të drejtë për kompensim për anulimin e fluturimit tuaj Hisky duke përdorur mjetin tonë në internet. Nëse jo, ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni për më shumë informacion se si mund t'ju ndihmojmë të menaxhoni situatën dhe të merrni kompensim.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it