Si të merrni kompensimin e duhur për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Ryanair

 

Si të merrni kompensimin e duhur për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Ryanair

Nëse keni pasur një përvojë negative me Ryanair, si p.sh. një fluturim i anuluar ose i vonuar, dijeni se keni të drejtë të kërkoni kompensim. Linja ajrore irlandeze, e njohur për çmimet e saj konkurruese, është një nga linjat ajrore më të përdorura në Evropë, por ndonjëherë mund të shkaktojë bezdi për pasagjerët. Nëse keni qenë viktimë e një ndërprerjeje, dijeni se mund të kërkoni një rimbursim deri në 600 euro. Procesi mund të duket i ndërlikuar, por me shërbimin tonë të ndihmës, ne do t'ju ndihmojmë të paraqisni kërkesën tuaj dhe t'ju shoqërojmë gjatë gjithë rrugës.

Kur është i mundur kompensimi, rastet dhe Rregullorja KE 261/2004

Nëse keni pasur një përvojë negative gjatë një fluturimi me Ryanair, të tilla si anulim, vonesë prej më shumë se 3 orë ose rezervim të tepërt, duhet të dini se mund të keni të drejtë për kompensim monetar sipas Rregullores së KE 261/2004. Sipas kësaj rregulloreje, kompania ajrore është e detyruar të sigurojë kompensim për pasagjerët në raste specifike siç janë ato të përmendura, por ka përjashtime si kushtet e pafavorshme të motit apo grevat e punonjësve. Për të zbuluar nëse keni të drejtë për kompensim për fluturimin tuaj me Ryanair, është e rëndësishme t'i jepni Trouble Flight të gjitha detajet e rastit tuaj për një vlerësim të saktë të situatës.

Zbuloni se si të merrni kompensim për fluturimet e anuluara ose të vonuara me Ryanair:

Fluturimi i anuluar: nëse anulimi i fluturimit tuaj të Ryanair nuk është komunikuar me njoftim të paktën 14 ditë.

Fluturim i vonuar: nëse fluturimi juaj i Ryanair mbërriti të paktën 3 orë më vonë se koha e planifikuar.

Rezervimi i tepërt: nëse ju refuzuan të hipni për shkak se fluturimi juaj i Ryanair ishte i mbivendosur.

Në të dyja rastet, mund të keni të drejtë për kompensim financiar në varësi të distancës së rrugës ajrore. Këto të drejta përcaktohen në Rregulloren 261/2004 të KE-së, e cila mbron pasagjerët në rast të ndërprerjeve të linjës ajrore si ato të përmendura.

Sa është kompensimi i Ryanair

Nëse keni përjetuar një përvojë negative gjatë një fluturimi me Ryanair, të tilla si anulim, vonesë të konsiderueshme ose rezervim të tepërt, dijeni se mund të keni të drejtë për kompensim sipas Rregullores së KE-së 261/2004. Kjo rregullore përcakton të drejtat e pasagjerëve në raste specifike siç janë ato të përmendura dhe kompania ajrore është e detyruar të japë kompensim. Shuma e kompensimit varet nga distanca e fluturimit; për fluturimet brenda 1500 kilometrave, kompensimi është 250 euro. Për fluturimet ndërmjet 1500 dhe 3500 kilometra, kompensimi është 400 euro. Së fundi, për fluturimet mbi 3500 kilometra, kompensimi është 600 €. Megjithatë, nëse keni bërë kosto shtesë për shkak të fluturimit të anuluar ose të vonuar, si akomodimi në hotel ose marrja me qira e makinës, mund të kërkoni rimbursimin e këtyre kostove.

Kur nuk keni të drejtë për kompensim?

Ekzistojnë disa rrethana në të cilat Ryanair mund të mos jetë i detyruar të sigurojë kompensim për fluturimet e anuluara ose të vonuara. Për shembull:

Ngjarjet e forcës madhore, të tilla si kushtet ekstreme të motit ose grevat e punonjësve që nuk janë të lidhur me kompaninë ajrore

Probleme sigurie që pengojnë fluturimin të niset ose të ulet në mënyrë të sigurt

Vendimet e qeverisë ose problemet me infrastrukturën e aeroportit që pengojnë nisjen ose uljen e fluturimit

Për të pasur të drejtën e kompensimit, është e rëndësishme që anulimi ose vonesa e fluturimit të jetë shkaktuar drejtpërdrejt nga Ryanair dhe jo nga ngjarje jashtë kontrollit të saj.

Si të merrni kompensim me Trouble Flight për një fluturim të anuluar ose të vonuar të Ryanair

Për të marrë kompensim për një fluturim të anuluar ose të vonuar me Ryanair, duhet të ndiqni disa hapa:

Mbani të gjithë dokumentacionin në lidhje me fluturimin, si biletën tuaj ose konfirmimin e rezervimit, kartën e imbarkimit dhe çdo faturë dhe faturë për shpenzimet shtesë të bëra.

Plotësoni një formular pretendimi në platformën e internetit të linjës ajrore ose në një faqe interneti të specializuar për kompensimin e fluturimeve.

Jepni informacion të detajuar për fluturimin dhe joefikasitetin e pësuar, duke bashkangjitur dokumentacionin e kërkuar.

Prisni që pretendimi të vlerësohet.

Nëse kërkesa juaj pranohet, ju do të merrni kompensim për fluturimin e anuluar ose të vonuar.

Përndryshe, ju mund të përdorni një shërbim të specializuar asistence që do të trajtojë të gjithë procesin e kërkesës dhe do të përfaqësojë interesat tuaja përballë linjës ajrore.

Sa kohë zgjat procedura?

Kohëzgjatja e procesit për të marrë kompensim nga Ryanair mund të ndryshojë në varësi të kompleksitetit të çështjes dhe afatit kohor të kërkesës. Duke përdorur një shërbim të specializuar siç është Trouble Flight, ju mund të prisni që kërkesa juaj të trajtohet me efikasitet dhe shpejt, me mbështetje dhe ndihmë gjatë gjithë procesit. Me ekspertizën e shërbimit, ju mund të paraqisni kërkesën tuaj në mënyrë efektive për të rritur shanset tuaja për të marrë kompensim shpejt. Në përgjithësi, mund të vlerësohet se kohëzgjatja e procesit mund të ndryshojë nga disa javë deri në disa muaj.

Si të merrni kompensim për ndërprerjet e fluturimeve me Ryanair

Kërkimi i kompensimit për një fluturim të ndërprerë me Ryanair mund të jetë kompleks. Njohja e të drejtave tuaja sipas Rregullores së KE-së 261/2004 dhe njohja në cilat raste mund të merrni kompensim është thelbësore. Mbajtja e të gjithë dokumentacionit të nevojshëm për të paraqitur një kërkesë dhe ndjekja e procedurës së saktë janë thelbësore për të rritur shanset tuaja për sukses. Me ndihmën e një shërbimi të specializuar të ndihmës, si p.sh. Trouble Flight, kërkesa mund të trajtohet në mënyrë efektive për të marrë kompensimin e duhur.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it