Trouble Flight - Zgjidhja juaj përfundimtare për kompensimin e anulimit të fluturimit

 

Trouble Flight - Zgjidhja juaj përfundimtare për kompensimin e anulimit të fluturimit
Trouble Flight - Zgjidhja juaj përfundimtare për kompensimin e anulimit të fluturimit

A është anuluar ndonjëherë fluturimi juaj, duke ju lënë të bllokuar dhe të frustruar? Ju nuk jeni vetëm dhe ne jemi këtu për t'ju ndihmuar! Trouble Flight është e specializuar në trajtimin e kërkesave për kompensim në emër të pasagjerëve të linjave ajrore në mbarë botën. Nëse fluturimi juaj është anuluar, ju mund të keni të drejtë për kompensim. Na lejoni t'ju ndjekim procesin dhe t'ju ndihmojmë të merrni paratë që meritoni. Filloni kërkesën tuaj për kërkesë në faqen tonë të internetit sot.

Pse të zgjidhni Trouble Flight?

Ne në Trouble Flight besojmë se pasagjerët e linjave ajrore meritojnë më mirë. Ne jemi të përkushtuar të luftojmë për të drejtat tuaja dhe të sigurojmë që ju të merrni kompensimin që ju takon. Ekipi ynë i ekspertëve ka përvojë të gjerë në trajtimin e rregulloreve të linjave ajrore dhe kërkesave për kompensim. Me ekspertizën dhe angazhimin tonë, ju mund të na besoni ne për të trajtuar kërkesën tuaj në mënyrë efektive dhe efikase.

1. Pa fitore, pa tarifë

Ne operojmë mbi një bazë pa fitim, pa tarifë. Kjo do të thotë që nëse nuk sigurojmë kompensim për ju, ju nuk na keni borxh asgjë. Ne jemi të sigurt në aftësinë tonë për të pasur sukses dhe prioriteti ynë është t'ju marrim paratë që meritoni.

2. Mbulim në mbarë botën

Pavarësisht se ku jeni në botë, Trouble Flight mund t'ju ndihmojë me kërkesën tuaj për kompensim. Ne kemi një rrjet global ekspertësh dhe partnerësh ligjorë që na mundësojnë të trajtojmë ankesat për pasagjerët e linjave ajrore në mbarë botën.

3. Mbështetje eksperte

Ekipi ynë është i përkushtuar për t'ju ofruar shërbimin më të mirë të mundshëm. Që nga momenti që filloni kërkesën tuaj në faqen tonë të internetit, ekspertët tanë do të jenë aty për t'ju udhëhequr gjatë procesit, për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje që keni dhe për t'ju mbajtur të përditësuar për ecurinë e kërkesës suaj.

4. Kompensimi maksimal

Ne jemi të përkushtuar që të sigurojmë kompensim sa më të lartë për klientët tanë. Njohuria jonë e thellë e rregulloreve të linjave ajrore dhe ligjeve të kompensimit na lejon të trajtojmë raste komplekse dhe t'ju marrim kompensimin maksimal që ju takon.

Kompensimi Nëse fluturimi juaj është anuluar: si funksionon

Nëse fluturimi juaj është anuluar, ju mund të keni të drejtë për kompensim sipas Rregullores 261/2004 të BE-së ose ligjeve të tjera të zbatueshme lokale. Këtu është një përmbledhje e shkurtër e procesit:

1. Kontrolloni përshtatshmërinë tuaj

Për t'u kualifikuar për kompensim, fluturimi juaj duhet të jetë anuluar brenda 14 ditëve nga nisja e planifikuar dhe linja ajrore duhet të jetë përgjegjëse për anulimin. Rrethanat jashtë kontrollit të linjës ajrore, të tilla si moti ekstrem ose trazirat politike, mund të mos kualifikohen për kompensim.

2. Filloni kërkesën tuaj për kërkesë

Filloni kërkesën tuaj për kërkesë duke vizituar faqen tonë të internetit dhe duke plotësuar formularin online. Na jepni detajet e nevojshme për fluturimin tuaj, si numrin e fluturimit, aeroportet e nisjes dhe mbërritjes dhe arsyen e anulimit. Ekipi ynë më pas do të vlerësojë rastin tuaj dhe do të përcaktojë nëse keni të drejtë për kompensim.

3. Le të kujdesemi për pjesën tjetër

Pasi të kemi përcaktuar se ju keni të drejtë për kompensim, ekipi ynë do të marrë përsipër dhe do të menaxhojë kërkesën tuaj në emrin tuaj. Ne do të negociojmë me kompaninë ajrore, do të dërgojmë dokumentet e nevojshme dhe do të sigurohemi që të merrni kompensimin që meritoni.

4. Merrni kompensimin tuaj

Pas një pretendimi të suksesshëm, ju do të merrni kompensimin tuaj direkt në llogarinë tuaj bankare. Komisioni ynë është një përqindje e kompensimit të garantuar, që do të thotë se ju do të na paguani vetëm nëse mund t'ju marrim paratë që meritoni.

FAQ

Çfarë kompensimi kam të drejtë?
Shumat e kompensimit varen nga faktorë të ndryshëm, si p.sh. distanca e fluturimit, kohëzgjatja e vonesës dhe arsyeja e anulimit. Në përgjithësi, kompensimi varion nga 250 deri në 600 euro për pasagjer për fluturimet brenda dhe ndërmjet vendeve të BE-së. Për fluturimet jashtë BE-së, shumat e kompensimit mund të ndryshojnë në varësi të rregulloreve dhe ligjeve lokale.

Sa kohë zgjat procesi i aplikimit?
Procesi i aplikimit mund të ndryshojë në varësi të kompleksitetit të rastit tuaj dhe kohës së përgjigjes së linjës ajrore. Mesatarisht, ankesat mund të zgjasin diku nga disa javë deri në disa muaj. Ekipi ynë do t'ju mbajë të përditësuar për ecurinë e kërkesës suaj gjatë gjithë procesit.

A mund të kërkoj kompensim për fluturimet e kaluara?
Po, ju mund të kërkoni kompensim për fluturimet e kaluara për sa kohë që ato plotësojnë kriteret e përshtatshmërisë. Në mënyrë tipike, ju mund të kërkoni kompensim për fluturimet e anuluara në 3 vitet e fundit. Megjithatë, afati kohor mund të ndryshojë në varësi të ligjeve dhe rregulloreve lokale në fuqi.

A mund të kërkoj kompensim nëse kam pranuar një rimbursim ose rezervim?
Nëse keni pranuar një rimbursim ose rezervim nga linja ajrore, mund të keni ende të drejtën e kompensimit. Megjithatë, shuma e kompensimit mund të reduktohet nëse keni zgjedhur një fluturim alternativ ose keni marrë përfitime të tjera nga linja ajrore. Ekipi ynë mund t'ju ndihmojë të përcaktoni përshtatshmërinë tuaj dhe shumën e mundshme të kompensimit.

Filloni kërkesën tuaj sot

Mos lejoni që anulimet e fluturimeve të shkatërrojnë përvojën tuaj të udhëtimit. Besoni Trouble Flight për të trajtuar kërkesën tuaj për kompensim dhe për t'ju marrë paratë që meritoni. Filloni kërkesën tuaj të sigurimit sot në faqen tonë të internetit dhe na lejoni të kujdesemi për pjesën tjetër. Së bashku, ne mund t'i mbajmë linjat ajrore përgjegjëse dhe të sigurojmë që pasagjerët në mbarë botën të trajtohen në mënyrë të drejtë.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it