Fluturimi i anuluar për shkak të grevës: Si të merrni kompensim

 

Fluturimi i anuluar për shkak të grevës: Si të merrni kompensim
Fluturimi i anuluar për shkak të grevës: Si të merrni kompensim

Kur planifikoni një udhëtim, asgjë nuk mund të jetë më zhgënjyese sesa një fluturim i anuluar për shkak të grevës. Nëse kohët e fundit ju është anuluar një fluturim për shkak të një greve, është e rëndësishme të dini se keni të drejta dhe mund të merrni kompensim për shqetësimin që keni pësuar.

Cilat janë të drejtat tuaja?

Bazuar në Rregulloren Evropiane (KE) n. 261/2004, nëse fluturimi juaj është anuluar dhe jeni informuar më pak se 14 ditë përpara datës së nisjes, ju keni të drejtën e kompensimit financiar. Shumat e kompensimit ndryshojnë në varësi të distancës së fluturimit dhe vonesës së akumuluar deri në destinacionin përfundimtar:

  • 250 EUR për fluturimet deri në 1500 km

  • 400 EUR për fluturimet brenda komunitetit mbi 1,500 km dhe për të gjitha fluturimet e tjera midis 1,500 km dhe 3,500 km

  • 600 EUR për fluturimet mbi 3,500 km

Përveç kompensimit financiar, ju keni të drejtë për një rimbursim të plotë të biletës ose një fluturim alternativ për në destinacionin tuaj përfundimtar.

Si mund të merrni kompensim?

Marrja e kompensimit mund të duket e ndërlikuar, por duke ndjekur disa hapa të thjeshtë, mund të siguroheni që të merrni atë që meritoni.

1. Mblidhni dokumentet e nevojshme

Sigurohuni që të keni në dorë dokumentet e mëposhtme:

  • Biletat e linjës ajrore

  • Konfirmimi i rezervimit

  • Çdo komunikim nga linja ajrore në lidhje me anulimin e fluturimit

  • Shpenzime shtesë të shkaktuara nga anulimi (akomodimi, ushqimi, transporti)

2. Kontaktoni linjën ajrore

Dërgoni një kërkesë zyrtare te linja ajrore, duke specifikuar detajet e fluturimit të anuluar dhe duke kërkuar kompensim sipas rregullave evropiane. Përfshini të gjitha dokumentet përkatëse dhe shpjegoni qartë ndikimin e anulimit në udhëtimin tuaj.

3. Kontaktoni Ekspertët

Nëse keni vështirësi në marrjen e kompensimit ose nëse linja ajrore refuzon kërkesën tuaj, ekipi Trouble Flight është këtu për t'ju ndihmuar. Ne kemi përvojën për të trajtuar kërkesa të tilla dhe për të siguruar që ju të merrni atë që meritoni. Ne do të kujdesemi për të gjitha detajet teknike dhe ligjore, duke ju lejuar të fokusoheni në aspekte të tjera të udhëtimit tuaj.

Pse të zgjidhni Trouble Flight?

Në Trouble Flight, ne e kuptojmë se sa stresues mund të jetë një fluturim i anuluar dhe jemi të përkushtuar ta bëjmë procesin e kërkimit të kompensimit sa më të thjeshtë dhe efikas. Këtu janë disa arsye pse duhet të na zgjidhni ne:

1. Përvoja dhe ekspertiza

Ekipi ynë përbëhet nga ekspertë në ligjin e aviacionit dhe në kërkimin e kompensimit për fluturimet e anuluara. Ne kemi ndihmuar mijëra pasagjerë të marrin kompensim nga linja ajrore të ndryshme, përfshirë rastet e anulimit të fluturimeve për shkak të grevave.

2. Procesi i thjeshtuare

Nuk duhet të shqetësoheni për detaje ligjore dhe administrative. Ne do të kujdesemi për të. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të na siguroni dokumentet e nevojshme dhe të na lini të trajtojmë procesin në emrin tuaj.

3. Asnjë rrezik financiar

Ne punojmë në bazë të tarifës së suksesit. Kjo do të thotë që ju nuk paguani asgjë paraprakisht. Nëse ne nuk mund të marrim kompensim për ju, ju nuk na keni borxh asgjë.

Pyetjet e bëra më shpesh rreth fluturimeve të anuluara për shkak të grevës

Çfarë ndodh nëse linja ajrore ofron një fluturim alternativ?

Nëse pranoni një fluturim alternativ që arrin në destinacionin tuaj përfundimtar me një vonesë prej dy, tre ose katër orë (në varësi të distancës), kompensimi mund të ulet me 50%.

Çfarë të drejtash të tjera keni përveç kompensimit financiar?

Përveç kompensimit financiar, ju keni të drejtë në:

  • Rimbursimi i plotë i biletës nëse nuk dëshironi të pranoni fluturimin alternativ të ofruar

  • Akomodimi dhe ushqimi nëse anulimi i fluturimit ju detyron të shpenzoni një natë shtesë në aeroport ose në një vend tranziti

  • Transport midis aeroportit dhe vendit të akomodimit (hotel ose vendndodhje tjetër)

Si mund ta gjurmoj statusin e kërkesës sime?

Në Trouble Flight, ne ju ofrojmë një portal online ku mund të monitoroni statusin e kërkesës tuaj në kohë reale. Do të merrni njoftime dhe përditësime të rregullta mbi ecurinë e kërkesës suaj.

Na kontaktoni për ndihmë

Mos lejoni që një fluturim i anuluar për shkak të grevës të prishë planet tuaja të udhëtimit. Na kontaktoni sot për t'u siguruar që të merrni kompensimin që meritoni! Ekipi ynë është në dispozicion 24/7 për të ofruar ndihmë dhe për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje.

Trouble Flight - Këtu për të ndihmuar!

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it