Fluturimi i anuluar me HiSky: të drejtat tuaja dhe si të merrni kompensim me Trouble Flight

 

Fluturimi i anuluar me HiSky: të drejtat tuaja dhe si të merrni kompensim me Trouble Flight

HiSky është një linjë ajrore me bazë në Kishinau, Moldavi, me baza kryesore në Aeroportin Ndërkombëtar të Kishinevit dhe Aeroportin Ndërkombëtar të Kluzhit. Ajo ofron fluturime në shumë destinacione në Evropë dhe në mbarë botën. Megjithatë, në rast të një fluturimi të anuluar, mund të jetë e vështirë për të marrë kompensim të drejtë për shqetësimin e shkaktuar. Kjo është arsyeja pse ne në Trouble Flight jemi këtu, të gatshëm për t'ju ndihmuar të menaxhoni ankesën tuaj.

Çfarë duhet të bëni në rast anulimi të fluturimit

Në rast anulimi të fluturimit me HiSky, është e rëndësishme të dini se keni të drejtën të informoheni dhe të ndihmoheni nga linja ajrore. Për më tepër, ju keni të drejtë për një rimbursim ose një ndryshim alternativ fluturimi, si dhe kompensim financiar bazuar në distancën e fluturimit.

Cilat janë të drejtat tuaja

Në rast anulimi të fluturimit, ju keni të drejtë të informoheni dhe të ndihmoheni nga kompania ajrore. Për më tepër, ju keni të drejtë për një rimbursim ose një ndryshim alternativ fluturimi, si dhe kompensim financiar bazuar në distancën e fluturimit.

Si të merrni kompensim për shqetësim dhe si mund t'ju ndihmojë Trouble Flight.

Ballafaqimi me një ankesë fluturimi të anuluar mund të jetë kompleks dhe zhgënjyes. Kjo është arsyeja pse ne në Trouble Flight jemi këtu, të gatshëm për t'ju ndihmuar të menaxhoni ankesën tuaj. Me përvojën dhe njohuritë tona për ligjet për të drejtat e pasagjerëve, ne do t'ju ndihmojmë të merrni kompensim të drejtë për shqetësimin e shkaktuar nga anulimi i fluturimit.

Një fluturim i anuluar i HiSky mund të jetë stresues dhe të shkaktojë shumë bezdi. Megjithatë, është e rëndësishme të dini se ju keni të drejta si pasagjer dhe se ka mënyra për të marrë kompensim për shqetësimin e shkaktuar. Me ndihmën e Trouble Flight, ju mund ta menaxhoni ankesën tuaj shpejt dhe lehtë, duke marrë kompensimin që meritoni.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it