Si të merreni me një fluturim të vonuar të Tarom dhe të merrni rimbursimin ose kompensimin që i detyroheni

 

Si të merreni me një fluturim të vonuar të Tarom dhe të merrni rimbursimin ose kompensimin që i detyroheni
Si të merreni me një fluturim të vonuar të Tarom dhe të merrni rimbursimin ose kompensimin që i detyroheni

Udhëtimi me aeroplan është shpesh një opsion i përshtatshëm dhe i shpejtë, por mund të jetë gjithashtu një burim stresi kur fluturimet vonohen ose anulohen. Nëse keni qenë viktimë e një fluturimi të vonuar me Tarom, dijeni se keni të drejta dhe mundësi për të menaxhuar ankesën tuaj dhe për të marrë rimbursimin ose kompensimin që meritoni. Në këtë udhëzues, ne do t'ju ofrojmë informacion mbi Rregulloren Evropiane 261/2004 dhe do t'ju tregojmë se si të trajtoni në mënyrë efektive një fluturim të vonuar Tarom, duke ju ofruar gjithashtu disa këshilla të dobishme.

Çfarë është rregullorja evropiane 261/2004

Rregullorja Evropiane 261/2004 është një ligj i Bashkimit Evropian që përcakton të drejtat e pasagjerëve në rast të fluturimeve të anuluara, të vonuara ose të mbivendosura. Ky ligj zbatohet për të gjitha fluturimet për dhe nga një aeroport në Bashkimin Evropian, pavarësisht linjës ajrore dhe itinerarit.

Nëse fluturimi juaj me Tarom vonohet më shumë se tre orë pas kohës së planifikuar të mbërritjes, ju keni të drejtë të merrni një rimbursim ose kompensim, në varësi të rrethanave. Për më tepër, ju keni të drejtë për ndihmë falas, si ushqime dhe pije, telefonata dhe akomodim nëse është e nevojshme. Në rast të një fluturimi të anuluar, ju gjithashtu keni të drejtë të informoheni menjëherë dhe të zgjidhni midis një rimbursimi ose një fluturimi alternativ.

Është e rëndësishme të theksohet se Rregullorja Evropiane 261/2004 nuk zbatohet në rast të kushteve të pafavorshme të motit ose rrethanave të tjera të jashtëzakonshme jashtë kontrollit të linjës ajrore. Për më tepër, për të kërkuar rimbursim ose kompensim, fluturimi duhet të jetë i rezervuar dhe konfirmuar dhe pasagjeri duhet të jetë i pranishëm në aeroport në kohë për fluturimin.

Si të merreni me një fluturim të vonuar të Tarom

Nëse keni qenë viktimë e një fluturimi të vonuar me Tarom, ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të menaxhuar ankesën tuaj dhe për të marrë rimbursimin ose kompensimin që ju duhet.

Mbani të gjitha dokumentet e fluturimit: Mbani të sigurta të gjitha dokumentet e fluturimit, duke përfshirë biletën, faturën, konfirmimin e rezervimit dhe itinerarin. Këto do t'ju nevojiten për të demonstruar se në të vërtetë keni bërë fluturimin dhe për të përcaktuar sasinë e dëmit të pësuar.

Kontaktoni Tarom-in: Kontaktoni linjën ajrore Tarom sa më shpejt të jetë e mundur për të raportuar vonesën dhe për t'ju informuar për të drejtat tuaja dhe si të kërkoni një rimbursim ose kompensim.

Përdorni një shërbim mbështetës: Nëse nuk jeni të sigurt se si ta trajtoni ankesën tuaj ose dëshironi ndihmë profesionale, mund të përdorni një shërbim mbështetës që është i specializuar në trajtimin e ankesave për fluturimet e vonuara ose të anuluara.

Plotësoni dokumentacionin e nevojshëm: Plotësoni të gjithë dokumentacionin e nevojshëm për të kërkuar rimbursim ose kompensim, duke përfshirë formularin e ankesës dhe dokumentacionin e fluturimit.

Paraqisni ankesën tuaj: Paraqisni ankesën tuaj te linja ajrore dhe shërbimi i tyre mbështetës nëse keni vendosur të përdorni një të tillë. Sigurohuni që të jepni të gjitha detajet dhe dokumentacionin e kërkuar, të tilla si faturat për ushqimin dhe akomodimin nëse është e nevojshme.

Monitoroni statusin e ankesës suaj: Monitoroni statusin e ankesës suaj dhe sigurohuni që të ndiqni çdo hap shtesë të nevojshëm, siç është sigurimi i dokumentacionit shtesë ose paraqitja e një ankese zyrtare.

Merrni parasysh veprimet ligjore: Nëse jeni të pakënaqur me rezultatin e ankesës tuaj ose nëse linja ajrore nuk përgjigjet, mund të merrni parasysh veprimet ligjore me ndihmën e një avokati të specializuar në ligjin e konsumatorit.

Mbajtja e gjurmëve të hapave dhe dokumenteve tuaja, kontaktimi i menjëhershëm i linjës ajrore dhe shqyrtimi i përdorimit të një shërbimi të asistencës profesionale janë të gjitha hapa të rëndësishëm për të menaxhuar më mirë një fluturim të vonuar Tarom dhe për të marrë rimbursimin ose kompensimin e duhur.

Këshilla të dobishme

Për t'ju ndihmuar të menaxhoni më mirë një fluturim të vonuar Tarom, këtu janë disa këshilla të dobishme që mund t'ju ndihmojnë:

Mbani të gjitha faturat: Nëse është e nevojshme, mund t'ju duhet të dokumentoni kostot e shkaktuara për shkak të vonesës, kështu që mbani të gjitha faturat për ushqimin, akomodimin dhe transportin.

Kontaktoni menjëherë linjën ajrore: Mos prisni shumë përpara se të kontaktoni linjën ajrore për ndihmë ose rimbursim.

Njihni të drejtat tuaja: Mësoni për të drejtat tuaja si pasagjer sipas Rregullores Evropiane 261/2004, në mënyrë që të dini se çfarë të kërkoni dhe çfarë të prisni.

Përdorni një shërbim mbështetës të specializuar: Nëse dëshironi të shmangni që të merreni vetë me një pretendim kompleks, merrni parasysh përdorimin e një shërbimi të specializuar mbështetës, si p.sh. Trouble Flight, i cili do t'ju ndihmojë të merrni më shpejt rimbursimin ose kompensimin që ju detyroheni, është e sigurt.

Planifikoni përpara: Nëse e dini se fluturimi juaj është vonuar ose anuluar, kërkoni një zgjidhje alternative tani, si një fluturim alternativ ose një rimbursim, në mënyrë që të mos keni nevojë të kaloni shumë orë në aeroport.

Duke ndjekur këto këshilla të dobishme, do të jeni në gjendje të menaxhoni më mirë një fluturim të vonuar të Tarom dhe të merrni rimbursimin ose kompensimin e duhur.

konkluzioni

Si përfundim, një fluturim i vonuar me Tarom mund të shkaktojë shumë telashe dhe stres, por duke ditur të drejtat tuaja dhe duke ndjekur këshilla të dobishme, mund ta menaxhoni më së miri atë dhe të merrni rimbursimin ose kompensimin që ju duhet. Mos harroni të mbani të gjitha faturat, të kontaktoni menjëherë linjën ajrore, të njihni të drejtat tuaja dhe të përdorni një shërbim të specializuar mbështetës.

Nëse jeni përballur me një vonesë të fluturimit të Taromit dhe dëshironi të merrni kompensimin që meritoni, mos hezitoni të kontaktoni Trouble Flight. Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të menaxhoni ankesën tuaj dhe të merrni rimbursimin ose kompensimin që meritoni shpejt dhe me siguri.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it