Si të merrni kompensim për një fluturim të vonuar të Ryanair

 

Si të merrni kompensim për një fluturim të vonuar të Ryanair

Udhëtimi me ajër është një nga mënyrat më të zakonshme për të arritur në destinacionet e pushimeve ose të biznesit, por ndonjëherë fluturimet mund të vonohen, gjë që mund të shkaktojë stres dhe probleme për pasagjerët. Fluturimet e Ryanair nuk bëjnë përjashtim dhe mund të jetë e vështirë të dihet se si të marrësh kompensim për dëmet e pësuar. Në këtë faqe ne do t'ju tregojmë të drejtat tuaja si pasagjer nëse fluturimi juaj i Ryanair vonohet dhe do t'ju udhëzojmë në procesin e marrjes së kompensimit që ju nevojitet.

Fluturimet mund të vonohen për një sërë arsyesh, disa prej të cilave janë nën kontrollin e linjës ajrore dhe disa jo. Ndër shkaqet më të zakonshme të vonesave të fluturimeve të Ryanair janë:

Shkaqet e vonesave të fluturimeve të Ryanair

Kushtet e pafavorshme të motit: Stuhitë, bora, shiu dhe era mund të shkaktojnë vonesa ose anulime fluturimesh.

Probleme teknike me aeroplanin: Çdo problem mekanik ose elektronik mund të shkaktojë vonesa të fluturimit.

Mbyllja e hapësirës ajrore: Fluturimet e vonuara të shkaktuara nga mbipopullimi i hapësirës ajrore mund të shkaktojnë një kaskadë vonesash në fluturimet e mëvonshme.

Çështjet operacionale: Mund të ketë vonesa për shkak të çështjeve operacionale, të tilla si një numër i madh pasagjerësh që nisen ose mungesa e personelit.

Situata të paparashikueshme dhe të pashmangshme, të përcaktuara si forcë madhore: ngjarje të tilla si greva, aksidente ose akte terrorizmi mund të shkaktojnë vonesa ose anulime fluturimesh.

Përshtatja e orarit të fluturimit: Ashtu si shumë transportues të tjerë ajror, Ryanair mund të përshtatë orarin e tij të fluturimeve për nevojat e trafikut.

Është e rëndësishme të theksohet se, pavarësisht nga shkaku, Ryanair ka detyrimin të ndihmojë pasagjerët e prekur në rast të vonesës së fluturimit dhe, në rrethana të caktuara, të ofrojë kompensim për dëmet e pësuar, por ka përjashtime në varësi të shkaqeve të vonesa e fluturimit. Në çdo rast, është gjithmonë e rëndësishme të kontrolloni të drejtat tuaja si pasagjer dhe opsionet që keni në dispozicion.

Të drejtat e pasagjerëve

Në rast të vonesës së një fluturimi të Ryanair, pasagjerët kanë të drejtë për ndihmë dhe, në rrethana të caktuara, kompensim për dëmet e pësuar.

Të drejtat e pasagjerëve rregullohen me rregulloren e BE-së 261/2004 e cila përcakton kushtet për marrjen e kompensimit dhe asistencës në rast vonese, anulimi ose prenotimi të tepërt të një fluturimi.

Në rast të një vonese prej të paktën 2 orësh, Ryanair duhet të ofrojë ndihmë, e cila mund të përfshijë:

Furnizime, si ushqime dhe pije

Mundësia për të bërë thirrje telefonike ose për të dërguar mesazhe falas

Akomodimi nëse është e nevojshme, nëse fluturimi tjetër nuk niset të nesërmen

Transport falas për në destinacionin tuaj përfundimtar ose një destinacion tjetër të rënë dakord.

Për më tepër, në rast të një vonese prej të paktën 3 orësh, pasagjerët kanë të drejtë për kompensim monetar deri në 250 € për fluturim brenda 1,500 kilometrave, 400 € për fluturimet mbi 1,500 kilometra brenda BE-së dhe deri në 600 € për fluturimet mbi 1,500 kilometra jashtë BE-së. Megjithatë, ka përjashtime të tilla si shkaku i vonesës së fluturimit që mund të përjashtojë mundësinë e marrjes së kompensimit. Është e rëndësishme të kontrolloni të drejtat tuaja si pasagjer dhe opsionet që keni në dispozicion.

Si të merrni kompensim

Nëse jeni vonuar me të paktën 3 orë në një fluturim të Ryanair, ju keni të drejtë për kompensim monetar. Këtu janë hapat për të marrë kompensimin tuaj:

Plotësoni formularin e kërkesës për kompensim: Ryanair ofron një formular të kërkesës për kompensim në faqen e saj të internetit, të cilin do t'ju duhet ta plotësoni dhe dorëzoni.

Jepni dokumentet e nevojshme: Për të kërkuar kompensim, duhet të siguroni dokumente në lidhje me fluturimin tuaj, të tilla si konfirmimi i rezervimit, biletat dhe faturat për shpenzimet e bëra në lidhje me vonesën e fluturimit.

Prisni për një përgjigje: Pasi kërkesa juaj të jetë dorëzuar, Ryanair do të ketë një periudhë kohe për t'u përgjigjur.

Apeloni nëse është e nevojshme: Nëse kërkesa juaj refuzohet ose nuk jeni të kënaqur me shumën e ofruar, ju keni mundësinë të apeloni tek rregullatori kombëtar i aviacionit civil.

Apelimi: Nëse nuk jeni të kënaqur me përgjigjen që merrni nga linja ajrore ose rregullatori, mund të apeloni në gjykatat civile ose organet alternative të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve.

Mos harroni se është e rëndësishme të paraqisni kërkesën tuaj për kompensim brenda afateve kohore të kërkuara nga legjislacioni në fuqi dhe të ndiqni procedurat e treguara nga linja ajrore.

konkluzioni

Fluturimet e Ryanair mund të vonohen për arsye të ndryshme dhe kjo mund të shkaktojë stres dhe probleme për pasagjerët. Megjithatë, si pasagjer ju keni të drejta dhe mundësi për të marrë kompensim për dëmet që keni pësuar. Duke përdorur informacionin e dhënë në këtë faqe, ju duhet të jeni në gjendje të lundroni në procesin e pretendimeve dhe të merrni kompensimin që meritoni. Mos harroni të kontrolloni gjithmonë të drejtat tuaja si pasagjer dhe opsionet e disponueshme për ju, bazuar në shkaqet e vonesës së fluturimit. Në rast se keni nevojë për ndihmë të mëtejshme, mos hezitoni të kontaktoni ekipin tonë të ekspertëve. Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të merrni kompensimin që ju nevojitet dhe për t'ju ndihmuar në çdo hap të rrugës.

Nëse jeni vonuar për të paktën 3 orë në një fluturim të Ryanair dhe dëshironi të kërkoni kompensim, mos hezitoni të kontaktoni ekipin tonë të ekspertëve. Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të kuptoni të drejtat tuaja si pasagjer, të kontrolloni opsionet tuaja dhe t'ju ndihmojmë të merrni kompensimin që ju nevojitet. Ne kujdesemi për të gjitha fazat e procesit, nga plotësimi i formularit të kërkesës për dëmshpërblim e deri te paraqitja e aplikimit dhe apelimi nëse është e nevojshme. Mos humbisni kohë, na kontaktoni sot dhe filloni udhëtimin tuaj drejt kompensimit.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it