Si të merrni kompensim për një fluturim të anuluar të Ryanair

 

Si të merrni kompensim për një fluturim të anuluar të Ryanair

A ju është anuluar fluturimi i Ryanair në minutën e fundit dhe nuk dini si të merrni kompensim? Ju jeni në vendin e duhur! Në këtë faqe ne do t'ju udhëzojmë në të gjithë hapat e nevojshëm për të marrë kompensimin që ju takon në rast të një fluturimi të anuluar të Ryanair. Ne do t'ju shpjegojmë të drejtat tuaja si pasagjer dhe do t'ju ofrojmë informacion të detajuar se si të bëni kërkesën tuaj. Mos lejoni që një fluturim i anuluar të prishë planet tuaja, zbuloni se si të merrni kompensimin që ju nevojitet.

Shkaqet e anulimeve të fluturimeve të Ryanair

Anulimi i një fluturimi mund të shkaktohet nga një sërë faktorësh, duke përfshirë kushtet e pafavorshme të motit, problemet teknike me aeroplanin, problemet operacionale dhe situatat e paparashikueshme dhe të pashmangshme, të përcaktuara si forcë madhore. Ashtu si shumë transportues të tjerë ajror, Ryanair gjithashtu mund të anulojë fluturimet për të përshtatur orarin e tij të fluturimeve me nevojat e trafikut. Është e rëndësishme të theksohet se, pavarësisht nga shkaku, Ryanair ka detyrimin të ndihmojë pasagjerët e prekur në rast anulimi të fluturimit dhe, në rrethana të caktuara, të ofrojë kompensim për dëmet e pësuar, por ka përjashtime në varësi të shkaqeve të fluturimit. anulimi. Në çdo rast, është gjithmonë e rëndësishme të kontrolloni të drejtat tuaja si pasagjer dhe opsionet që keni në dispozicion.

Të drejtat e pasagjerëve

Në rast të një fluturimi të anuluar të Ryanair, pasagjerët kanë të drejta të caktuara në varësi të situatës. Siç përcaktohet nga Rregullorja e BE-së 261/2004, në rast anulimi të fluturimit, Ryanair duhet të ofrojë ndihmë për pasagjerët dhe, në rrethana të caktuara, kompensim për dëmet e pësuar. Në rast anulimi me më pak se 14 ditë njoftim, Ryanair duhet të sigurojë kompensim monetar deri në 600 € në varësi të distancës së fluturimit. Për më tepër, Ryanair duhet t'u ofrojë pasagjerëve zgjedhjen midis rimbursimit të biletës ose një fluturimi zëvendësues. Pasagjerët gjithashtu kanë të drejtë të marrin ndihmë, si ushqime dhe akomodim në rast nevoje. Është e rëndësishme të theksohet se ekzistojnë përjashtime të bazuara në arsyet e anulimit të fluturimit dhe se pasagjerët duhet të kontrollojnë gjithmonë të drejtat e tyre dhe opsionet e disponueshme për ta.

Si të merrni kompensim

Në rast të një fluturimi të anuluar të Ryanair, pasagjerët kanë të drejtë për ndihmë dhe, në rrethana të caktuara, kompensim për dëmet e pësuar. Për të marrë kompensim, pasagjerët duhet të ndjekin hapat e mëposhtëm:

Kontaktimi me linjën ajrore: Së pari, pasagjerët duhet të kontaktojnë Ryanair për të mësuar të drejtat e tyre dhe mënyrën e marrjes së kompensimit.

Plotësoni kërkesën tuaj për kompensim: Ryanair do të sigurojë një formular të kërkesës për kompensim që ju ta plotësoni. Pasagjerët duhet të japin informacione të tilla si numri i rezervimit, informacioni i kontaktit dhe detajet e fluturimit të anuluar.

Siguroni dokumentacionin e nevojshëm: Pasagjerët duhet të ofrojnë dokumentacionin e nevojshëm për të mbështetur kërkesën për kompensim, të tilla si faturat për shpenzimet e bëra për shkak të anulimit të fluturimit.

Prisni përgjigjen e linjës ajrore: Pasi të kemi marrë kërkesën tuaj për kompensim, Ryanair do ta vlerësojë kërkesën tuaj dhe do të japë një përgjigje brenda një periudhe të arsyeshme.

Apeloni nëse është e nevojshme: Nëse kërkesa refuzohet ose pasagjerët nuk janë të kënaqur me shumën e ofruar, ata kanë mundësinë të apelojnë tek rregullatori kombëtar i aviacionit civil.

Apelimi: Nëse nuk jeni të kënaqur me përgjigjen që merrni nga linja ajrore ose rregullatori, mund të apeloni në gjykatat civile ose organet alternative të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve.

Mos harroni se është e rëndësishme të mbani të gjitha dokumentet në lidhje me fluturimin tuaj, të tilla si konfirmimi i rezervimit, biletat dhe faturat për shpenzimet e bëra në lidhje me anulimin e fluturimit. Për më tepër, është e rëndësishme të paraqisni kërkesën për kompensim brenda afateve kohore të kërkuara nga legjislacioni në fuqi dhe të ndiqni procedurat e treguara nga kompania ajrore.

konkluzioni

Anulimi i një fluturimi mund të jetë një përvojë stresuese dhe e shtrenjtë, veçanërisht kur bëhet fjalë për fluturimet e Ryanair. Megjithatë, si pasagjer ju keni të drejta dhe mundësi për të marrë kompensim për dëmet që keni pësuar. Duke përdorur informacionin e dhënë në këtë faqe, ju duhet të jeni në gjendje të lundroni në procesin e pretendimeve dhe të merrni kompensimin që meritoni.

Nëse keni nevojë për ndihmë të mëtejshme ose dëshironi të bëni një kërkesë kompensimi për një fluturim të anuluar të Ryanair, ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni ekipin tonë të ekspertëve. Ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të merrni kompensimin që ju nevojitet dhe për t'ju ndihmuar në çdo hap të rrugës. Klikoni në lidhjen për të hyrë në faqen e kontaktit dhe plotësoni formularin për t'u vënë në kontakt me një nga ekspertët tanë.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it