Fluturimi i TAP Air Portugal është vonuar: mos lejoni që vonesa të prishë planet tuaja të udhëtimit, merrni kompensim

 

Fluturimi i TAP Air Portugal është vonuar: mos lejoni që vonesa të prishë planet tuaja të udhëtimit, merrni kompensim
Fluturimi i TAP Air Portugal është vonuar: mos lejoni që vonesa të prishë planet tuaja të udhëtimit, merrni kompensim

Vonesat e fluturimeve mund të jenë jashtëzakonisht zhgënjyese për pasagjerët, duke shkaktuar probleme me planet e udhëtimit dhe kosto të mundshme shtesë. Si pasagjer, ju keni të drejtën e kompensimit për vonesat e fluturimeve të TAP Air Portugal. Megjithatë, marrja e kompensimit të duhur mund të jetë e komplikuar dhe frustruese. Kjo është arsyeja pse Trouble Flight është këtu për t'ju ndihmuar. Kompania jonë e kompensimit për ndërprerjen e fluturimit do t'ju udhëheqë përmes procesit të marrjes së kompensimit që meritoni për fluturimin tuaj të vonuar të TAP Air Portugal.

Shkaqet e zakonshme të vonesave të fluturimeve të TAP Air Portugal

Ka disa arsye pse një fluturim i TAP Air Portugal mund të vonohet, disa prej të cilave janë më të zakonshme se të tjerat. Këtu janë disa nga shkaqet më të zakonshme të vonesave të fluturimeve të TAP Air Portugal:

Kushtet e pafavorshme të motit: Kushtet e pafavorshme të motit, si bora, shiu ose breshri, mund të shkaktojnë vonesa të fluturimeve.

Bllokimi i aeroportit: Mbyllja e aeroportit mund të shkaktojë vonesa të fluturimeve për shkak të kohës së pritjes për t'u ngritur ose ulur.

Probleme teknike: Problemet teknike me aeroplanin, si p.sh. problemet me motorët ose sistemin e navigimit, mund të shkaktojnë vonesa të fluturimit.

Çështjet operacionale: Mund të ketë probleme operacionale, të tilla si mungesa e ekuipazhit të fluturimit ose ekuipazhit tokësor, të cilat shkaktojnë vonesa të fluturimit.

Çështjet e sigurisë: Siguria e pasagjerëve dhe ekuipazhit është gjithmonë përparësia kryesore për TAP Air Portugal, kështu që çdo çështje sigurie mund të shkaktojë vonesa fluturimi.

Të drejtat tuaja: EC 261/2004

Si pasagjer, ju keni të drejta në rast vonese në fluturimet e TAP Air Portugal. Rregullorja evropiane EC 261/2004 përcakton të drejtat e pasagjerëve në rast të vonesave, anulimeve ose prenotimeve të tepërta të fluturimeve. Këtu janë disa nga dispozitat tuaja kryesore ligjore:

  1. Kompensimi monetar: Nëse fluturimi juaj i TAP Air Portugal vonohet për më shumë se tre orë, ju keni të drejtë për kompensim monetar, në varësi të distancës së fluturimit dhe kohëzgjatjes së vonesës.

  2. Ndihma: Nëse fluturimi juaj i TAP Air Portugal vonohet, ju keni të drejtë për ndihmë falas, si ushqim dhe pije, telefonata dhe mesazhe, si dhe akomodim nëse nevojitet.

  3. Rimbarkimi: Nëse fluturimi juaj i TAP Air Portugal është anuluar, ju keni të drejtë të hipni sërish në një fluturim të mëpasshëm pa asnjë kosto të mëtejshme.

  4. Rimbursimi : Nëse fluturimi juaj i TAP Air Portugal është anuluar ose vonuar për më shumë se pesë orë, ju keni të drejtë të rimbursoni çmimin e biletës.

  5. Kompensimi: Në disa raste, ju keni të drejtë për kompensim monetar shtesë, përveç rimbursimit ose rimbushjes.

Shënim: Rregullorja EC 261/2004 zbatohet vetëm për fluturimet që nisen nga Bashkimi Evropian ose në Bashkimin Evropian me linja ajrore evropiane.

Si të kërkoni kompensimin e vonesës së fluturimit të TAP Air Portugal

Pasi të keni konfirmuar se keni të drejtë për kompensim për fluturimin tuaj të vonuar të TAP Air Portugal, është e rëndësishme të dini se si të kërkoni kompensim. Këtu janë disa hapa që mund të ndiqni për të kërkuar kompensimin tuaj:

Mbani të gjitha dëshmitë: Mbani të gjitha dëshmitë e fluturimit tuaj, si biletën tuaj, konfirmimin e fluturimit dhe faturat për shpenzimet e bëra për shkak të vonesës.

Kontaktoni linjën ajrore: Kontaktoni TAP Air Portugal për t'i informuar ata për ankesën tuaj dhe për të kërkuar kompensimin tuaj.

Jepni të gjithë informacionin e nevojshëm: Jepni linjës ajrore të gjithë informacionin e nevojshëm për të përpunuar ankesën tuaj, si numrin e fluturimit, datën dhe orën e fluturimit dhe rezervimin tuaj.

Prisni përgjigjen: Pas paraqitjes së ankesës suaj, prisni përgjigjen e linjës ajrore. TAP Air Portugal ka 90 ditë për t'iu përgjigjur ankesës suaj.

Kërkoni ndihmë nga Trouble Flight: Nëse nuk jeni të kënaqur me përgjigjen e linjës ajrore ose nëse nuk keni marrë asnjë përgjigje, mund të kërkoni ndihmë nga Trouble Flight për t'ju ndihmuar të merrni kompensimin që meritoni.

konkluzioni

Si përfundim, vonesat e fluturimeve mund të jenë jashtëzakonisht zhgënjyese për pasagjerët. Megjithatë, si pasagjer, ju keni të drejta ligjore dhe keni të drejtën e kompensimit për këto probleme. TAP Air Portugal është i detyruar t'ju kompensojë sipas rregullores evropiane EC 261/2004. Por procesi i marrjes së kompensimit mund të jetë i ndërlikuar dhe zhgënjyes. Kjo është arsyeja pse Trouble Flight është këtu për t'ju ndihmuar. Kompania jonë e kompensimit për ndërprerjen e fluturimit do t'ju udhëheqë përmes procesit të marrjes së kompensimit që meritoni për fluturimin tuaj të vonuar të TAP Air Portugal. Mos prisni, kontrolloni tani nëse keni të drejtë për kompensim duke përdorur mjetin tonë falas të kontrollit të kërkesave. Filloni ankesën tuaj tani dhe merrni kompensimin që meritoni.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it