Fluturimet e anuluara të Hisky: një udhëzues i plotë për të drejtat tuaja

 

Fluturimet e anuluara të Hisky: një udhëzues i plotë për të drejtat tuaja

Nëse po lexoni këtë artikull, ka të ngjarë që fluturimi juaj me Hisky të jetë anuluar dhe ju po kërkoni informacion mbi të drejtat tuaja dhe alternativat e disponueshme. Fshini të gjitha shqetësimet: ky është vendi i duhur për të gjetur përgjigjet që kërkoni!

Pse u anulua fluturimi im?

Mund të ketë arsye të ndryshme për anulimin e një fluturimi. Për shembull, kushte të pafavorshme moti, probleme teknike ose operacionale, greva të stafit, urgjenca mjekësore ose ngjarje të papritura që ndikojnë në destinacionin e fluturimit. Cilado qoftë arsyeja, është e rëndësishme të dini se keni të drejta të qarta dhe se ka alternativa për t'u marrë parasysh.

Cilat janë të drejtat e mia?

Së pari, është e rëndësishme të dini se legjislacioni evropian për të drejtat e pasagjerëve ajror, i njohur si Rregullorja e BE-së 229/2002, zbatohet për të gjitha fluturimet që nisen nga një aeroport i BE-së, edhe nëse operohen nga linja ajrore jo të BE-së, si në rastin tuaj Hisky. Kjo do të thotë që ju keni të drejtë për përfitime të caktuara, pavarësisht nga linja ajrore dhe shtetësia juaj.

Të drejtat tuaja përfshijnë:

 • Rimbursimi i kostos së biletës ose mundësia e rezervimit të një fluturimi alternativ, sipas zgjedhjes së pasagjerit.

 • Një fluturim kthimi në destinacionin e parë, nëse ju vendosni të mos vazhdoni udhëtimin, me një rimbursim të çmimit të biletës së papërdorur.

 • Rimbursimi i të gjitha shpenzimeve të tjera të arsyeshme shtesë, si p.sh. kostoja e akomodimit. në hotel nëse keni nevojë të qëndroni gjatë natës duke pritur për një fluturim alternativ.

Sigurohuni që të mbani të gjitha faturat dhe dëshmitë e shpenzimeve, në mënyrë që të mund të kërkoni rimbursim për këto incidente.

Si të merrni një rimbursim

Për të marrë një rimbursim të kostos së biletës ose ndonjë shpenzim shtesë, procedura është përgjithësisht si më poshtë:

 1. Kontaktoni linjën ajrore: ose personalisht në tavolinën e kontrollit të aeroportit, ose nëpërmjet shërbimit të klientit të tyre me telefon ose në internet. Mësoni për politikën e kompanisë në lidhje me fluturimet e anuluara dhe hapat e ardhshëm që do t'ju duhet të ndërmerrni.

 2. Kërkoni një rimbursim: Jepni linjës ajrore të gjithë informacionin e nevojshëm dhe ndiqni procedurën e rimbursimit të saj. . Sigurohuni që të keni biletën tuaj të fluturimit dhe, nëse është e nevojshme, fatura për shpenzime shtesë.

 3. Pranoni rimbursimin ose rezervoni një fluturim alternativ: zgjidhni opsionin që preferoni nga ato të propozuara nga linjë ajrore. Nëse shërbimi i tyre nuk ju kënaq, gjithmonë mund t'i drejtoheni kompanive të tjera për të gjetur një fluturim alternativ.

 4. Në rast problemesh: nëse linja ajrore refuzon t'ju kompensojë ose nuk ju kompenson. ofroni zgjidhje të kënaqshme, mund të kontaktoni autoritetin kombëtar përgjegjës për të drejtat e pasagjerëve ajror. Në Itali, ky autoritet është ENAC - Autoriteti Kombëtar i Aviacionit Civil.

Alternativa për t'u marrë parasysh

Nëse nuk doni të humbni kohë me procedurat e rimbursimit ose nëse thjesht dëshironi të gjeni menjëherë një zgjidhje për të vazhduar udhëtimin tuaj, mund të merrni parasysh disa alternativa.

 • Kontaktoni një agjenci udhëtimi: Agjentët e udhëtimit janë ekspertë në gjetjen e zgjidhjeve të shpejta dhe shpesh kanë akses në tarifa speciale ose fluturime që nuk ofrohen në tregun e hapur. Ata mund të jenë në gjendje t'ju gjejnë shpejt një fluturim alternativ.

 • Kërkoni fluturime me linja të tjera ajrore: shumë linja ajrore ofrojnë fluturime për në destinacionin tuaj dhe mund të kenë vende të disponueshme. Kontrolloni ofertat dhe krahasoni çmimet. Mos harroni se, në rast anulimi, disa kompani mund të ofrojnë fluturime me çmime me zbritje.

 • Vlerësoni opsionet e tjera të transportit: në varësi të destinacionit, mund të merrni parasysh mjete të tjera transporti, si p.sh. si trena, autobusë apo anije. Këto mund të jenë një zgjidhje më e besueshme dhe e përshtatshme, veçanërisht nëse keni nevojë të arrini një vendndodhje që nuk shërbehet nga fluturime të tjera.

Këshilla të dobishme

Këtu janë disa këshilla për të mbajtur parasysh për të ardhmen:

 • Siguroni udhëtimin tuaj: merrni sigurimin e udhëtimit që mbulon kostot e fluturimit në rast anulimi. Kartat e kreditit ndonjëherë ofrojnë këtë lloj mbulimi, prandaj ia vlen të kontrolloni kushtet e kartës suaj.

 • Qëndroni të përditësuar: ndiqni përditësimet e fluturimeve përmes linjës ajrore të aplikacionit të kompanisë ose kanaleve të tyre zyrtare. Në këtë mënyrë, do të njoftoheni paraprakisht për çdo ndryshim ose anulim.

 • Rezervoni me fleksibilitet: kur rezervoni një fluturim, merrni parasysh opsionin e biletave të rimbursueshme ose të ndryshueshme , edhe pse ato mund të jenë të këmbyeshme ose të ndryshueshme . kushton pak më shumë. Fleksibiliteti mund të jetë i dobishëm në rast të ngjarjeve të papritura.

Shpresojmë se ky informacion ju ka ndihmuar të kuptoni të drejtat tuaja dhe opsionet e disponueshme për ju në rast të një fluturimi të anuluar. Mos harroni se është e drejta juaj ligjore për të marrë kompensim dhe nuk do t'ju duhet kurrë të paguani për të marrë atë që ju takon. Nëse keni pyetje të mëtejshme ose keni nevojë për informacion më të detajuar, mos hezitoni të pyesni.

Çfarë thonë klientët tanë për ne

4.87
shkalla mesatare
Dumitru S.
Dumitru S.
06/06/2024
Shume i kenaqur!!!
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Radu C.
Radu C.
20/05/2024
Dëmshpërblimin e kam marrë me rrëmujë, për të cilën as nuk e kam shpre ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Frangu G.
Frangu G.
18/04/2024
Faleminderit për shërbimet e marra nga kompania, jeni më seriozë në at ...
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.ro-ro
Jenny C.
Jenny C.
22/03/2024
I sjellshëm dhe i saktë.
Ky përmbajtje është përkthyer automatikisht
language.it-it